Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

właśnie się dowiedziałem od sklepmalawi.eu ze Labidochromis sp. Mbamba został zlikwidowany z większości hodowli :(

co w takim razie podobnego sugerujecie do tego pyszczaka?

Opublikowano
właśnie się dowiedziałem od sklepmalawi.eu ze Labidochromis sp. Mbamba został zlikwidowany z większości hodowli :(

Hmmm, a co to znaczy? zlikwidowany... Elongatus byłby dobry, ale do 120cm, nie możesz takiego akwa kupić? 100cm to jednak za mało. Przy takiej długości stawiałbym na dwa gatunki.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
i tu mam prośbę żebyście mnie utwierdzili w tym że dokonuje słusznego wyboru kupując odpowiednie elementy :)

nie dokonujesz słusznego wyboru

już nie będę czepiał się tego że roślinom będzie ciężko ale obsada na tak małe akwarium jest zdecydowanie przesadzona i nie w ilość ryb tylko w ilość gatunków

Opublikowano

Obsadę tak jak mówiłem jest wstępna żeby tylko dobrać potem odpowiednią która będzie mniej więcej wyglądać następująco:

saulosi: 2+4-5

maingano: 1+4-5

rdzawy: 1+4-5

zresztą taką obsadę polecono mi w dziale "obsada"

a roślin chcę mieć trochę przynajmniej po bokach coś jak nurzaniec i jakąś jedną dwie na środku w takim razie co z roślin wyrzucić?

Tak poza roślinami i nie wiem czemu obsadą wszystko jest ok?

Opublikowano

rośliny w piachu mają trudno - z glonami również pyski im też nie pomagają - ale nie w roślinach jest problem.

3 gatunki w 100 cm? jestem ciekaw osoby ktora poleciła taki zestaw.

Opublikowano

hmmm :? jak by to powiedzieć BYŁEŚ TO TY :D:lol:

Dołączam tu część innego Topiku dlatego proszę się nie dziwić ze w pewnych aspektach moze nie być spójności i mogą się z niad pojawić wzmianki o czyś innym np o roślinach

Końcowe wymiary akwa to dla uściślenia 100x45x55

MarS