Skocz do zawartości

jak czesto podawac mieszanke mrozona i jak urozmaicic diete?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam w akwarium dwa gatunki pyszczaków Labidochromis caeruleus "yellow" i Melanochromis cyaneorhabdos - maingano rybki sa male około 3-4 cm długosci,jak czesto mozna im podawac mieszanke mrozona zeby im nie zaszkodzic?? kupilem im mieszanke malawi mix :D

a i mam jeszcze pytanie czym mozna im jeszcze urozmaicic diete???

Opublikowano

oprócz mrożonki malawi-mix jeszcze pokarmami suchymi - płatki granulki, pokarmami własnej roboty i warzywami, które ryby chcą jeść.

Opublikowano

ja daje mrozonki w sobote, a w niedziele zawsze podmieniam wode :) jakis taki nawyk :wink: rowniez daje malawi mix, czasem sie im troszke cyklopa dostanie jak tanganika nie zje, a mi sie za duzo w kubeczku rozpusci, dostaja rowniez jaja kraba... raz na tydzien.. a reszta pozywienia to dainichi, osi, hikari,tropical ...

Opublikowano
Ja mrożonkę daję raz, max dwa razy w tygodniu.

Urozmaicić, tzn? zależy, co masz za pokarmy.

oprucz mrozonki podaje im jeszcze płatki i granulat(ale granulat jeszcze cos niechetnie jedza) czy mozna to jeszcze jakos urozmaicic??

a jakie warzywa mozna tym gatunka podawac??

Opublikowano

moje uwielbiają arbuza, banana, sałatę, brokuły, ale i gotuję kaszę manne, płatki owsiane, jęczmienne i makaron - oczywiście bez soli

Opublikowano

a jak czesto mozna je karmic warzywami??jakos je trzeba wczesnie przygotowac przed karmieniem??a te kasze i makarony jak długo gotowac??rozgotowane maja byc??i jak czesto mozna go podawac??

Opublikowano

makarony to sa prosukty wysokobialkowe wiec raz na tydzien wystarczy .pamietaj zeby tylko gotowac wszelakie mixy bez uzycia soli... gotuj az beda miekkie.... pozniej pogniec widelcem na male kawalki i niech sie bomble ciesza :wink:

Opublikowano

nie masz typowo roślinożernej obsady, to nie pdawaj warzyw częściej niż raz w tygodniu a nawet na dwa tygodnie, ja blanszuję warzywa w parowniku i takie wrzucam, sałat wrzucam surową i tak zostaje tylko środek.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pozwolę podłączyć się pod temat...

Mianowicie kupiłem mrożonki MBUNA i MALAWI MIX z firmy KARTINEX. Wcześniej nie podawałem mrożonek.

Problem w tym, że mrożonki (przynajmniej te konkretne) strasznie zmętniają mi wodę, tzn rozpadają się na bardzo małe kawałeczki gdy wrzucę je rozmrożone chwilę wcześniej. Także czy jest może jakiś "patent" aby się tak nie działo?

Czy może zmienić mrożonki? :mrgreen: