Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dlatego imho elektroniczne RULEZ :P

u mnie ostatni raz prąd zabrali jakieś dwa lata temu, jeszcze kiedyś przestawiałem programatory na czas letni czy zimowy, teraz chodzi cały czas na zimowym i jest w porządku wszystko włącza się w odpowiedniej porze a to że się spieszy czy późni o 1 minutę na miesiac to pikuś po 2 latach mam może opóźnienia dwadzieścia minut co wcale nie jest aż takie ważne czy światło wyłączy mi się o 21.45 czy o 22.15.

Więc jakoś nie demonizuję tych mechanicznych, bo jak na razie zepsuł mi się właśnie elektroniczny a mechaniczne idą do przodu.

No chyba że ktoś mnie przekona że włączenie 10-15 minut później światła spowoduje jakąś tragedię.

Opublikowano

Mechaniczny ma pewną przewagę nad elektronicznym - jeden z parametrów ( nie powiem który, bo zapomnialem, a nie chcę wymyślać ) powoduje, że programator elektroniczny słabo nadaje się do sterowania świetlówkami - jakieś przeciążenie/zakłócenie ... ?

Tak, czy inaczej mając 2 sterowniki elektroniczne i mechaniczny - do świetlówek zacząłem używam mechanicznego, po tym jak kilka razy elektroniczne przestawily mi godzinę oraz zakresy programów

Opublikowano

3 lata uzywam elektroniczny do sterowania dwoma świetlówkami i póki co przestawiałem tylko na zmianie czasu.

Wg mnie elektroniczne są dokładniejsze i pewniejsze, a tam 15zł więcej to jeszcze nie majątek. Ma ktoś np stałą podmiane na miechanicznym?

Opublikowano

czester a co się stanie jak 5 minut opóźni się włączenie świetlówek?

co stanie się jeżeli również podmiana wody włączy się kilka minut wcześniej?

nie mówię ze elektroniczne są złe, mówię że mechaniczne również sprawnie funkcjonują i do większości naszych zastosowań się nadają.

Opublikowano

no to z tym sie zgodzę bo jak co tydzień miałbym je przestawiać to pewnie też bym z nich zrezygnował.

Opublikowano

Ogólnie temat nie do rozwiązania....każdy jest przekonany do tego co używa....więc czas zmienić zdanie i wybrać się do sklepu po ten drugi model :mrgreen:

Opublikowano
Z tego tematu , dla mnie najważniejsze jest to , że:'suwak ma być w dół" :mrgreen:

W moim wieku , to jeszcze jest ważne :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

oj tak daniel .. pamietaj o tym :lol:

ale powaznie juz nie jednej i nie dwom osobom pomagalem bo im programator nie dzialal, mimo wcisniecia zapadek .. wiec "suwak ma być w dół" to wazna sprawa :D

Opublikowano

Heh jesli idzie o MADE IN...

Pracuje w fabryce gdzie składa się telewizory i monitory praktycznie dla wszystkich producentów... I nakleja sie naklejki i robi kartony MADE IN w zależności gdzie one jadą...

Na przykład ten sam telewizor na przykład 112233 S idzie na rynek szwedzki i ma naklejke MADE IN POLAND. Ten sam telewizor 112233 K idzie na wielką brytanie (różni się kablem zasilającym) ma napisane MADE IN E.UN. Ten sam telewizor ze znaczkiem 112233 E idzie na większą część Europy i jest Assembled in E.UN. a na przykład wejsca 112233 I idzie na wchłochy i jest MADE IN TAIWAN...

A wszystko przychodzi w kartonach z chin i jest składane u nas....