Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ten glon to raczej taki jakiś osad ślizgi troszke lepki a pokarm to mam te płatki malawi tropical,mrożonki-wodzień,artemia,serce wołowe.Mrożonki podaje 4 razy w tygodniu na zmiane zawsze w południe

Opublikowano

pierwsze co to serca wołowe do śmieci - chyba że chcesz mieć zapasione pyszczaki, po drugie masz za mało urozmaiconą dietę, nie ma zadnej spirulinki, mały wybór wśród suchych pokarmów, nie karmisz ich własnymi a zdecydowanie za często karmisz mrożonkami, spokojnie wystarczy dwa razy w tygodniu.

Opublikowano

w sumie nie wniose nic nowego do watku, bo Yaro mnie uprzedzil :wink: poczytaj o karmieniu pyskow. nasze pociechy wymagaja urozmaiconej diety. nie jest oczywiscie konieczne 10 pokarmow w szafce (choc ja tak mam :D ), ale 2 , w tym jedna mrozonka to diametralnie za malo. wiem, ze kasa nie zawsze puszcza, ale postaraj sie kupic chocby male opakowania jakichs innym pokarmow, nie sa ta wielkie pieniadze. mozesz takze zrobic shrimp-mix - praktycznie za free :)

pozdro :wink:

Opublikowano

ok.jade po południu do poznania jakie pokarmy mam najlepiej kupić spiruline?ja myślałem ze właśnie ją mam w tych płatkach malawi jest tam dużo zielonych.dawałem jeszcze sałate ale nie chcą jej jesć.Wczoraj podmieniłem wode dziś jest dużo lepsza wydaje mi sie że mętniała od przekarmienia :P

Opublikowano

niestety często tak jest.

po drugie sparz sałatę wrzątkiem - wtedy może się skuszą, po trzecie jak miały w nadmiarze łatwiejsze pożywienie to po co miały się męczyć z sałatą?

dobre pokarmy to pokarmy firm OSI i Hikari, o pokarmach możesz poczytać na naszym forum nawet ostatnio dużo o tym pisaliśmy

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam tai sam problem. Po miesiacu od tygodnia ma mleczna wode robilem dwie podmianki i nic coraz gorzej. Najpierw pojawily mi sie okrzemki Rozwijaly sie bardzo szybko zamontowalem neonowke power glo i od tego czasu stanal rozkwit okrzemkow ale w tym samymy momencie pojawilo sie zmetnienie jak temu zaradzic pomozcie.