Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja bym nie negowal zbrojnika w malawi

mzoe jest to malo profesjonalne :P

ale... taki zbrojnik ma swoje zalety w malawce

ja osobiscie mam 1 zbrojnika w malawi i jest to "czlowiek" od brudnej roboty ;)

czesto bywa ze w 1 miejscu nagromadzi sie pokarmu ktorego pysie jakos nie zjadly

chwila i jzu na tym miejscu melduje sie zbrojnik i szybko sprzata

no ale podkreslam :P ze zbrojnikiem jak z anubiasami

mozna dac ale wusmie lepiej unikac

Opublikowano
czesto bywa ze w 1 miejscu nagromadzi sie pokarmu ktorego pysie jakos nie zjadly

w życiu nie widziałem żeby moje pysie czegoś nie zjadły... :mrgreen:

zbrojnikom mówię zdecydowane: "jestem na nie"

Opublikowano

frelanc - wychodzi na to że przekarmiasz ryby

wsypuj do akwarium tyle pokarmu aby został w całości zjedzony w 2-3 minuty, ja sypię częściej ale mniejszymi porcjami i nie ma szans aby za wiele spadło na piasek, a co dopiero żeby jeszcze to leżało drugą minutę w spokoju.

Opublikowano

Ja tam jestem zdania, ze do czyszczenia szyby z glonow sluzy czyscik/karta/gabka, do usuwania resztek zarcia filtr/odmulacz i nie ma co tu dywagowac nad sesnem trzymania tych ryb w Malawi.

Opublikowano

No wlasnie te nasze pysie to takie rozbujniki sa ze nic innego nie toleruja mam nadzieje ze szybko przejda mi zapedy do trzymania innych rybek do ktorych sie przyzwyczailem juz wczesniej :(

Opublikowano

Jak i większość z nas, przed Malawi coś miała innego.

Do dzisiaj łezka kręci mi się nad barwniakiem czerwonobrzuchym.

Opublikowano

a ja nie miałem nic przed malawi :P. W malawce na początku miałem złotego ancistrusa i plecostomusa ale powędrowały do wujka do towarzyskiego. Szczególnie ancistrus kiepsko sie miał z pyszaczakami