Choroby, leczenie, profilaktyka - zasady działu
-
Recently Browsing 0 members
- No registered users viewing this page.
-
Takiego piasku, zasys Ci nie poderwie. Gorzej z wylotem bo przy małej średnicy potrafi nieźle przewalać piach.
-
Chciałem coś w okolicy 1-1,5 mm i przemieszać z niewielką ilością żwiru nieco grubszego, dla urozmaicenia.
-
Witam chcę uzyskać informacje czy można zrobić filtrację narurowa do akwarium o wymiarach 125x55x35 i do tego filtr karnistrowy NCF 800 z obecnego akwarium. Proszę o jakieś wskazówki lub schemat. Wstępnie wymyśliłem taki:
-
Myślę, że nie, chyba że planujesz jakiś mega drobny piasek. Zasys od spodu lepiej wyłapuje nieczystości. Znając życie, to jakiś samiec "zrobi sobie" grotę pod kaseciakiem i piasku dużo tam nie będzie.
-
Chyba taką wersję zrobię. A taki spory zasys wyłącznie od dołu nie będzie sprzyjał zaciąganiu piasku? Kaseciak będzie 10 cm nad dnem, dojdzie jakieś 3 cm piasku. Czy nie podzielić tego zasysu na dno i kawałek ścianki?
-
Dzięki. Właśnie tego mniej więcej koloru nabyłem serpentynit i Juwel Granite chodzi mi po głowie jako uzupełnienie kolorystyczne. 🙂
-
By pkiinbanww · Posted
Cześć, kupiłem ostatnio bardziej z litości niż z potrzeby dorosłego samca rdzawego. Był wychudzony, pobity, brzuch miał dosłownie przyklejony do kręgosłupa. Trzymam go w zbiorniku kwarantannowym. Wklęsły brzuch mimo obfitego karmienia nie znikał więc zrobiłem mu kurację protosolem zooleka. Zaczyna w końcu zdrowieć tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju. Na pokrywach skrzelowych ma czerwone plamy i nie wiem czym to może być spowodowane. Zdjęcia jakie udało mi się zrobić wklejam. Jeśli ktoś spotkał się z tym to proszę o wskazówki jak to wyleczyć. Dzięki. -
W moim zbiorniku - z prawej strony tło BTN (beżowy i szary), z lewej strony serpentynit (kolor prawie czarny typowy dla tego kamienia). Dla potrzeb zdjęcia mocniejsze oświetlenie niż zwykle.
-
Wielkie dzięki. Fakycznie BTN wypada dużo lepiej, jeśli chodzi o maskowanie połączeń. Wydawało mi się, że Juwel Granite będzie bardziej zgrywał się z serpentynitem - jest ciemniejszy, a BTN wydaje mi się za jasny, ale sprawdzę to.
-
Juwel Stone Granite jest bardzo fajnie zrobione ale ma jedną wadę - łączenie elementów jest bardzo widoczne. Jeśli szukasz cienkiego tła to polecam Back To Nature Slim Line w wersji kolorystycznej River. Idealnie pasuje do serpentynitu.
-
-
Topics
-
Images
Recommended Posts