Skocz do zawartości

Początkujący 70L MediaX - Co i jak w nowym akwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
I to się nazywa konkretna odpowiedź :lol: A Ty znasz te minimum, że tak śmię zapytać??
Skoro Ty "śmięsz" zapytać to ja "śmię" Ci odpowiedzieć. Aby orientować się "mniej więcej" w wymaganiach danej grupy wystarczy 30-45min na forum. Samo znalezienie opisu gatunku wraz z litrażem zalecanego akwarium zajęło mi przy użyciu jednej wyszukiwarki niecałe 4min. Przez te 4 minuty nic się nie zmieniło: 70 litrów to dalej za mało :roll:

Jasne tylko tyle można było się tu spodziewać .... więcej nic....zamiast tyle razy to samo wypisywać każdemu to byście mu napisali co myślicie osobiście zamiast tylko odsyłać do tematów innych które niektórym są nieprzydatne.....
jestem w stanie zrozumieć twoją frustrację, niemniej jednak nie wymyśliliśmy jeszcze metody hodowlanej pozwalającej trzymać w Nimbochromisy w 70 litrach. Można by spróbować karmić go trocinami żeby nie urósł, ale to się chyba odbije na jego zdrowiu :roll:

edit: BTW patrz co mi wyszukiwarka pokazała

http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... tonii.html no ale przecież to nieprzydatne, prawda? Opcja szukaj? po co ? Jakbyś miał problemy ze znalezieniem wymaganej wielkości akwarium w podanym artykule to chętnie Ci pomogę: minimum 180cm. To jest akwarium min. 450 litrów. Twój zbiornik przy dobrym wypełnieniu mógłby robić za sump do właściwego akwarium.

Opublikowano

Tak wiem wiem chłopaki wyluzujcie :) poniosło mnie trochę to...że mnie odsyłaliście :)

Jak otrzymałem nazwę to tez znalazłem ten opis....minimum to 200cm długości akwa :(

Ale mam takie spostrzeżenie, że tej rybce nie jest źle... źle nie wygląda i się nie zachowuje źle.....

Więc co czynić???Jeśli planowane akwa przez ze mnie jest za małe a te co mam to w ogóle?

Komuś oddać....czytajcie hodowcy malawi.....

Opublikowano

Ale mam takie spostrzeżenie, że tej rybce nie jest źle... źle nie wygląda i się nie zachowuje źle.....

Pozwól, że spytam. Nie, żeby Ciebie obrazić, bo nie to mam na celu, lae powiedz, skąd wiesz, że dobrze wygląda i się czuje, jak nawet jej nazwy nie znałeś? przecież nie znasz tej ryby (gatunku) ich zachowania, wyglądu itd.

Ja tam jestem za oddaniem ryb i spokojnym rozpoczęciu planowania nowego akwa. Tylko pamiętaj o wymiarach zbiornika, zanim jakiś kupisz :wink:

Opublikowano

Nie miałem czasu poznać...dostałem na dzień dobry.Fakt nie znałem...no ale pływa....rośnie....ma normalne ubarwienie....je....przewala piasek to chyba dobre objawy....?

Opublikowano

Dobre, ale nie świadczące o dobrym samopoczuciu czy zdrowiu. Poza tym może tak być do pewnego momentu i w najmniej oczekiwanym przez Ciebie momencie ... się skończy. Nie masz innego wyjścia niestety.

Opublikowano

Rozumiem....poszukam kogoś z okolic kto będzie w stanie zapewnić mu godne warunki....Jedno pytanie jeszcze czy w baniaku 160L można coś hodować z tych rybek? np soulusi?

Opublikowano

Można trzymać Saulosi i nie tylko. Parę gatunków by się znalazło, przy czym znów przypominam o wymiarach akwa - bezpieczne są te standardowe - 100x40x40