Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie zamieszczam swoje tło. Co prawda jeszcze nie jest skończone, ale został tylko do obklejenia tylko komin. Czekam na wasze komentarze na temat mojej konstrukcji... co tym myślicie

sorka za jakość fotek, robione tel...

post-6157-1469571167562_thumb.jpg

post-6157-14695711675789_thumb.jpg

post-6157-14695711675981_thumb.jpg

Opublikowano

namęczyłem się z tym nieziemsko żeby skleić ten panel maskujący pod takim kątem. Jedynie mam obawy czy w prawym górnym rogu pcvka nie będzie się odginać do wnętrza akwa, zastanawia się nad zabezpieczeniem żyłką.

Opublikowano

dokładnie, syf niezły, pełno pyłu od łupka, drobin ciętej pcvki i sylikon :).

Zastanawia mnie jedna rzecz, cała płyta była odtłuszczona denaturatem, przemyta wilgotną ścierką i wysuszona, podobne postępowanie miało miejsce przy większych kamlotach (prawie wszystkich) mniejsze tylko były wyszczotkowane i wysuszone. Czy denaturat odparuje i przez 5 dni i nie będzie szkodliwy?? Oczywiście całe tło po skończeniu klejenia i schnięciu około 2-3 dni zamierzam dobrze wypłukać.

Opublikowano

Odpruje i to dużo szybciej, ale nie powinieneś po odtłuszczaniu denaturatem przemywać wilgotną ściereczką bo znowu syfu naniosłeś. Ale i tak pewnie będzie trzymało :wink:

Opublikowano

proszę nie strasz mnie, bo jak mi się to rozleci to chyba się "pochlastam" tępą żyletką :wink: za dużo pracy mnie to kosztowało, żeby miało się rozlecieć :)

Opublikowano

całość będzie ważyć jakieś 30-35kg. O wagę się nie przejmuje jakoś bo w akwarium będzie jakieś 80Kg serpentynitu plus 25 grysu dolomitowego jako podłoże więc cały ciężar będzie w miare rozłożony równo