Patrykolo14 Opublikowano 31 Października 2008 #1 Opublikowano 31 Października 2008 Czy 3-4cm samice też mogą mieć atrapy jajowe? Czy posiadają je tylko samce w tym wieku? Jest 1największy maingano ma ok6-7cm,wybarwienie i liczne atrapy jajowe oraz zachowanie wskazuje,że to samiec, 2 jest pięknie wybarwiony ale mniejszy i bez atrap jajowych,dziwię się ponieważ nawet u 4cm dość blado wybarwionych czasami pojawiają się pojedyncze atrapy jajowe,więc czy może to znaczyć,że jest przewaga samców?
slawek gorol Opublikowano 31 Października 2008 #2 Opublikowano 31 Października 2008 kolego nie pozostaje mi nic jak tylko odeslac cie o artikla na naszym forum i czekac az moderzy zamkna topic. poczytaj http://www.klub-malawi.pl/artykuly_klub ... ngano.html
Patrykolo14 Opublikowano 31 Października 2008 Autor #3 Opublikowano 31 Października 2008 Wiem,że dorosłe samice posiadają atrapy,ale interesuje mnie czy np.4cm ryba jak posiada atrapy to jest samiec?
slawek gorol Opublikowano 31 Października 2008 #4 Opublikowano 31 Października 2008 odpowiedziales sobie sam. pomysl. jezeli dorosla samica posiada atrapy i ma je rowniez 4cm rybka, to czy to oznacza ze ta mala rybka bedzie samcem ? temat beton.
Patrykolo14 Opublikowano 31 Października 2008 Autor #5 Opublikowano 31 Października 2008 To mnie uspokoiłeś bo myślałem,że jest więcej samców,a czy ryba zachowująca się jak samiec,pilnuje kryjówki,ubarwienie i nie ma atrap to znaczy,że jest raczej samicą?
yaro Opublikowano 1 Listopada 2008 #6 Opublikowano 1 Listopada 2008 To też nic nie znaczy. Gdyby określenie płci ryby było takie proste w przypadku maingano, na pewno na forum byś znalazł info.
Rekomendowane odpowiedzi