muras13 Opublikowano 1 Listopada 2008 Autor #11 Opublikowano 1 Listopada 2008 a czy moze ktoś z Was posiada lub posiadał M. aurora. Jak ta rybka zachowuje sie z innymi gatunkami. Chodzi mi głownie o odmiane yellow
Neno Opublikowano 2 Listopada 2008 #12 Opublikowano 2 Listopada 2008 U mnie pływa stadko demasonów ( ok10-15szt. nie moge się ich doliczyć) z auratusami (2+4) i walk nie ma jak narazie , ot przeganianie się zwykłe i to głownie samce auratusa ganiaja samice. Ryby maja ok 12-13 miesiecy . Oczywiscie mam tam jeszcze kilka innych gatunków ale i akwa spore .
muras13 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor #13 Opublikowano 3 Listopada 2008 A co sadzicie o połaczeniu demasonow, redów i l.hongi w 375 litrach. Słyszałem ze hongi to agraesywna rybka. Ktos wie moze z własnego doświadczenia. Zostanawiam sie rowniez zamiast hongi dorzucic aurore lub mam p.flavus
sabotage Opublikowano 3 Listopada 2008 #14 Opublikowano 3 Listopada 2008 Mozesz miec hongi redy i demasoni w 375l, nie ma zadnych przeszkod. Powiem wiecej, bardzo dobrze dobrana obsada - rzekl bym genialnie dobrana (sam tak mialem ). Z aurora tez by dalo rade i z flavuskiem takze. Z tym ,ze Ps. flavus to jzu wariat i tu polecalbym trzymanie z wiekszymi rybami pokroju Redow/Lombardio.
freelanc3r Opublikowano 4 Listopada 2008 #15 Opublikowano 4 Listopada 2008 Hongi, Red i Demasoni fajna obsada i kolorystycznie i zywieniowo jeszcze mozesz 4 gatunek wsadzic !! Melanoides tuberculata pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi