Skocz do zawartości

Lol co ja zrobiłem;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te tabletki są rewelacyjne... Ładnych parę lat ich używałem i problemów z ph nie miałem. Za to nurzaniec rósł jak szalony. Jedna tabletka starczała spokojnie na kilka miesięcy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ta plecha porosla. Bylo zielono przez jakis czas, ale na dluzsza mete i tak u mnie brazowy wygrywa.

Z tego co widze to lepiej jednak naturalnie probowac wyhodowac glona niz takimi zabiegami;) Bo tych kulek trzeba by z 10 wrzucic i naklejac na wszystkol;-)

W kotniku mam zolte swiatlo, brak filtracji biologicznej i glon zielony to poprostu plaga, a w gownym akwa jakos brazowy tylko. Moze zbyt biale swiatlo...

Opublikowano

Ja dopiero w sobotę pod gałęzatkę zapodałem talbletki Crypto Tetry. Zobaczymy co będzie. Na razie wygląda jak dla mnie fajnie i jeśli nie spleśnieje, a się utrzyma, to kupię jeszcze może 1-2 kulki i 'okleję 2 największe kamienie. Ale na razie czekam, czy to sie utrzyma. Leję też żelazo. Wielkich nadziei nie mam, ale trzeba próbować.

Niestety nie wszystkim glony rosną tak jakby chcieli, dlatego proszę o zrozumienie i wyważoną krytykę tych zabiegów. Jedno jest dla mnie pewne: prawdopodobieństwo wyhodowania ładnych glonów jest odwrotnie proporcjonalne do pragnienia i zabiegów właściciela... :(

Opublikowano

Co do crypto to wiem, że wspomagać ma rozwój korzeni, ale w przypadku gałęzatki chyba o to chodzi, by przywarła do skały, wrosła w nią niejako. Dlatego myślałem, że będzie ok. Chyba że się mylę... Stosuję crypto by reanimować szczątki moich valisnerii. Natomiast jako nawóz daję Ferrocell (podobno wspomagać ma wzrost glonów) oraz nawóz w płynie od czasu do czasu (dennerle v30). Efekt? Na razie niewielki/żaden...

Opublikowano
by przywarła do skały, wrosła w nią niejako. Dlatego myślałem, że będzie ok. Chyba że się mylę
wydaje mi się że gałęzatka nie mając korzeni nie bedzie w stanie wykorzystać crypto w założonym przez Ciebie stopniu