Skocz do zawartości

acei - odmiana black tanzania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oglądałem te fotki z linków, ale jak przeglądałem inne fotki to niektóre te black tanzania były takie brązowe, z żółtą płetwą, a nie jak z tego linku od mateusza, a mi zależy na kolorze takim jak ma ngara :D.

Opublikowano

Proponuję zobaczyć te ryby na żywo -Ngara jest rzecz tak określę wg mnie brzydka, na zdjęciu jeszcze daje radę, na żywo widziałem dwa razy i prędzej powiedział bym że to jakieś bastardy a nie naturalna ryba.

Jeżeli się nie mylę mogą jeszcze mieć te ryby w sklepie Malawi, jak masz niedaleko to się przejedź zobaczyc jak to wygląda.

Opublikowano

i właśnie o tym mówię, choć to wszystko kwestia gustu to nie raz słyszałem gdy ktoś je widział mówił że to najbrzydsze z acei.

Opublikowano
no to mam brzydale ;) przyda się przeciwwaga dla msobo ;P

Znając twoje dotychczasowe poczynania i hodowle to sądzę, że za jakiś czas jak ci ta Tanzania podrośnie i wstawisz fotki to znowu polecą same ahy, ohy i zrobi się z tego jeden z najbardziej pożądanych gatunków.

Opublikowano

ej meth, bez przesady. ja wiem, że to nie jest gatunek z serii "ładnych". Ale jest inny, ciemny, a takich gatunków za dużo w mbunie nie mamy. Zależało mi na kontraście, acei ponoć ładniej prezentują się w grupce, więc myślę, że te 8 sztuk da fajny klimat.

I szukajmy oryginalnych gatunków do obsad, a nie tylko: rdzawy + saulosi, redred + demasoni, yellow + maingano.. :twisted: