Jump to content

Recommended Posts

Posted

Kurcze cos gdzies czytalem o tej odmianie(nie pamietam niestety gdzie:( i o ile sie nie myle to napisane bylo ze rosna nieco mniejsze od wersji standard.Tak nawiasem mowiac chcialbym te rybke zobaczyc na zywo bo calkiem niezle moze sie prezentowac

Posted

Lepiej zobacz "na żywo", czy to na pewno odmiana Tanzania. Coś podejrzewam, że to zwykła ngara, tyle, że ładniej nazwana. Z tego, co kojarzę, różnica w ubarwieniu raczej subtelna (płetwa ogonowa u ngary jest biało-błękitna, u Tanzania żółto-czarna).

Posted
Kisor ale w jakim języku jeszcze? I czy chcesz info czy fotki?

fotki są gdzie nie gdzie, ale opisów mało. Pewnie takie same jak acei ;)

Posted
Lepiej zobacz "na żywo", czy to na pewno odmiana Tanzania. Coś podejrzewam, że to zwykła ngara, tyle, że ładniej nazwana. Z tego, co kojarzę, różnica w ubarwieniu raczej subtelna (płetwa ogonowa u ngary jest biało-błękitna, u Tanzania żółto-czarna).

a widziałeś blacki od małego i jak się ew. przebarwiają w trakcie dorastania? Czy mówisz tylko o dorosłych?

Posted

fotę z ostatniego linku znam, wygląda świetnie.

Jednak różnią się dorosłe, black jest raczej jednolite, nie ma takich pasów jak ngara, której prześwituje niebieski kolor. Do tego oczywiście ogon.

A młodziaki są śmieszne, w pierwszej chwili myślałem że to duboisi ;)

Moje mają teraz ok 5 cm i wyglądają jak ngary, czekam aż sczernieją. Niestety nie mam czym zrobić zdjęć bo mi padł aparat, tylko jakiś lipny idiotenkamera został...

Posted

Jeśli faktycznie to ngara, to po pierwsze należy się zastanowić, czy ich źródło jest pewne, a po drugie ze znalezieniem informacji nie będzie już problemów ;) .

Posted

Sam mam do wyboru albo ngary albo black tanzania i zastanawiam się co wybrać... Czyli różnią się one tylko kolorem ogona? I jak jest z ich rozmiarami? Obie odmiany są takie same pod tym względem?