pako Opublikowano 25 Października 2008 #1 Opublikowano 25 Października 2008 Witam Mam pytanie,czy jeżeli w sklepie kupuje ryby F1 i są one droższe to dostaje na to jakiś papier Skąd wiadomo że one są właśnie F1 (oprócz słowa sprzedawcy).
czester_ Opublikowano 25 Października 2008 #2 Opublikowano 25 Października 2008 w 99% jesli chodzi o sklepy internetowe nie wiadomo:D
danielj Opublikowano 25 Października 2008 #3 Opublikowano 25 Października 2008 Witam Mam pytanie,czy jeżeli w sklepie kupuje ryby F1 i są one droższe to dostaje na to jakiś papier Skąd wiadomo że one są właśnie F1 (oprócz słowa sprzedawcy). A słowo sprzedawcy na papierze jest lepsze? Lub słowo importera na papierze jest lepsze? Certyfikaty opierają się na zaufaniu i renomie danego sklepu , hodowli.
mutra Opublikowano 25 Października 2008 #4 Opublikowano 25 Października 2008 No chyba że sprowadzasz gatunki na CITES, ale to inna bajka i raczej nie z malawi
mars Opublikowano 25 Października 2008 #5 Opublikowano 25 Października 2008 papier to można dostać na odłów bo F1 jako ryba "hodowlana" certyfikatów nie posiada
pako Opublikowano 26 Października 2008 Autor #6 Opublikowano 26 Października 2008 czyli to F1 jest bardzo wirtualne, po prostu przy zakupie trzeba się kierować "urodą" rybek nie zwracając uwagi na cenę i zapewnienia sprzedającego
mutra Opublikowano 26 Października 2008 #7 Opublikowano 26 Października 2008 NIe do końca, przede wszystkim chodzi o renomę hodowcy, po drugie zaproponowane przez Ciebie "patrzenie na kolory" jest ryzykownym pomysłem. Ryby dzikie i F1,F2 często mniej efektowne ubarwienie niż pokolenia hodowane selektywnie.
Rekomendowane odpowiedzi