Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oczywiscie ze mozesz pomalowac kamienie , tylko ze sam zakup CR-65 i barwnika jest dosyc droga impreza.sprzedaja go tylko w workach 25 kg i kosztuje pewnie ok 70 zl.

poszukaj ciemnych kamieni w jakims skladzie ogrodniczym albo w firmie ktora robi aranzacje ogrodow. u mnie w skladzie kamieni za 4 piwa naladowalem pol combi serpentynitu :)

poszukaj dobrze a napewno znajdziesz :wink:

Opublikowano

tylko że malowanie kamieni "niszczy" naturalną strukturę kamienia, kamienie wtedy stają się jednolite,

po kilku miesiącach kamienie nawet te najjaśniejsze pokryją się glonem i wyglądać będą niebo lepiej niż takie nówki, po drugie można poszukać ciemniejszych kamieni i będzie to wyglądało duzo lepiej imho niż malowidełka - jednak decyzja zawsze należy do właściciela akwarium.

Opublikowano
No to z pokrywą jesazce poszukam, ale co myślicie o malowaniu kamieni, ciemne kamienie strasznie ciezko zdobyc( w rozsadnej cenie) a pomalowac to by taniej wyszlo bo mam sporo wapieni.

To skąd ty jesteś? Słyszałem że tylko na kurpiach kamienie są na wagę złota :mrgreen:

Ile będzie cie kosztowała farba do pomalowania tych wapieni? Jak nie możesz kupić bo cię nie stać, to najlepiej pójdź do jakiegoś rolnika na pole i zwyczajnie poszukaj jednolitych o barwie która będzie ci opowiadać. Chyba makok swego czasu miał polniaki w baniaku i efekt imo naprawdę świetny :wink:

Opublikowano
tylko ze sam zakup CR-65 i barwnika jest dosyc droga impreza.sprzedaja go tylko w workach 25 kg i kosztuje pewnie ok 70 zl.

Ja tylko wyjaśnię - cr-u za 7 dych jeszcze nie widziałem, sam kupiłem poniżej 50zł :wink: ale nie czepiajmy się szczegułów. Natomiast kamienie, na które nałożony jest cr wyglądają.... ciekawie 8) wiem, sam mówiłem jeszcze nie tak dawno, że robienie sobie kamieni jest bez sensu :mrgreen: ale zrobiłem ostatnio coś takiego u siebie w ramach testu i kurczę wygląda to nieźle :D