Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tyle pochwał naczytałem się o tym filtrze iz pragnę go zakupić i wypróbowac u siebie.

Lecz nie mogę go namierzyć . pomocy - sprawdzałem alegro i sklep trzmiela i sklep malawi. Gdzie jeszcze mozna go tanio nabyć , jak ktoś ma namiary to z góry wielkie dzięki.

pozdrawiam

Opublikowano

W trzmielu kupiłem jakiś tydzień temu, mają na pewno tylko pewnie nie wystawioną.gąbki też mają ale tylko 1-3, 203 jest ok , chociaż widać że to chińska robota :wink:

Opublikowano

Witam

Planuje rowniez zakup tej glowicy.

Jednak wyszukalam w necie wiele pochlebnych opini na temat Aqua Szut T-Head 750, glownie za stosunek zuzycia energii do wydajnosci.

Przegladajac strony producentow jest wiele niejasnych informacji na temat przeplywu, poboru pradu itp. Wiem z doswiadczenia, ze nie ma jak praktyka :mrgreen:

Moje pytanie jest nastepujace.

Czy w praktyce Aqua Szut rowniez ustępuje Atman-owi 203 pod względem skuteczności :?:

Czy ktoś z Was ma moze takowe glowice, jak to wyglada w praktyce, jak sie sprawują.

Na którą sie zdecysować :?:

Opublikowano

Moim zdaniem nie można porównywać tych dwóch głowic z bardzo prostego powodu. At 203 ma przepływ 2000l/h, a wspomniana pompa 750l/h ... :? w tym momencie nie ma tematu, po prostu zależy, jakie masz akwa i tyle :wink: Szut ma faktycznie korzystny stosunek poboruprądu do przepływu, ale to nie ta liga, co dużo mocniejszy Atman.

Opublikowano

faktycznie moja at-203 jest jeszcze mocniejsza. Producent podaje podnoszenie 1,9 m - w praktyce spokojnie pompuje pół metra wyżej (sprawdzane doświadczalnie na wężu 16mm)

Opublikowano

dokańczając - ale już nie z 2000l/h - czym wyżej tym przepływ jest mniejszy.

Ale i tak to bardzo dobra głowica.

Opublikowano

Ja w moim akwa używam 2 T-headow od aquaszuta (akwarium 450l) i jest imo bardzo dobrze pompa dmucha fajnie ale z racji malego poboru mocy jak nie wyczyscisz jej co 2 tygodnie to przeplyw bardzo mocno spada. Jeszcze raz podkresle ja mam 2 takie pompy umieszczone po przeciwnych stronach akwa i nie wiem co to odmulanie dna, co przy jednej pompie jest trudne do uzyskania zeby wszystko zassala z dna.