Skocz do zawartości

glony pędzelkowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym się dowiedzieć jak nawjwięcej o glonach pędzelkowych. Proszę o różnego rodzaju informacje gdyż na forum nie znalazłem nic dotyczącego wyżej wymienionych glonów.

Opublikowano

O glonach pędzelkowatych może nie, ale o krasnorostach trochę jest na forum. Niewinem czego szukasz – chcesz się pozbyć czy wyhodować ? Na pozbycie się linka podał salwek, a na wyhodowanie jednoznacznego przepisu niema (metoda odwrotna do przeciwdziałania nie działa :o ). Kiedyś miałem piękne krasnorosty – teraz nie mam i się zalegnąć nie chcą – podobno można zaszczepić :wink:

Opublikowano

Tydzień temu kupiłem w zoolog'u za 23grosze kamyk porosnięty szantransjami(patrzyli na mnie jak na wariata)... i dałem go zaraz koło wylotu filtra;] ...na razie walczy z okrzemkami... czy komus podobny zabieg sie powiódł?

Opublikowano

ile czasu to zajęło? od przeniesienia czegos porośniętego tymi glonkami do akwa...bo rozumiem ze w ten wlasnie sposób to zrobiles...

Opublikowano

LoL... a jak duży był Twoj startowy szczep?... pielęgnowaleś go jakos? :) i jeszcze z ciekawości... jakiej(no oko) długości jest teraz ten trawnik?;]