Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nowiutki dom narazie 2 piętro wykończone, na parterze jest już przygotowany pokój wzmocniona podłoga tylko nie mam szyy optiwhite 350x110hx19. Licze , ze moje akwa spokojnie zamknie się w kwocie 10 tys - poczynając od betonu a kończąc na rybach. Beton musi stać minimum 25dni, potem nakłąda się 1 warstwe na beton i na nią jeszce jedna warstwa żywicy i włókna szklanego i tak 3 warstwy. JA zrobie tak, że włókno szklaen cała izolacja wyjdzie na metalowy profil. NA to przyjdzie szyba z silikonem i nie ma prawa cieknąć. :x

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

witam ponownie

w przyszlym tygodniu ekipa leje akwa (stopy, podciąg, płyta i sciany)

Został mi tylko jeden "mały" problem do rozwiazania - montowanie szyby.

Zalanie kątownikow nie stanowi problemu. Problemem będze szklenie, a raczej włożenie cieżkiej szyby do zbiornika. Dlatego zastanawiam sie nad ramą z wasami, która na poczatku zostanie "przeszklona" a nastepnie cała konstrukcja włozona do zbiornika od frontu. reszta to pikuś, jak sądzę :wink:

Co myslicie?

Opublikowano

Dużo takich wątków jest na forach... ale pewnie znasz je wszystkie ;D

Nie zrób tylko za ciemnego baniaka.. w większości gigantów ludzie nie instalują sensownego światła i szczerze mówiąc mnie sie to nie podoba...

Wrzuć jakieś HQi jakieś 250W ze 3-4sztuki....

No i koniecznie pełna fotorelacja.... :wink:

Opublikowano

plany się wykrystalizowały :)

do tej pory miałem tylko otworek w ścianie 340x110

akwa będzie miało wymiary 336x130x95H

300x130x95 to część przeszklona, reszta to niewidoczny, trzykomorowy panel filtracyjny 36x95x95

pierwsze zdjęcia już na poczatku przyszłego tygodnia

ależ mnie to kręci :P

Opublikowano

Mam kilka pytań: jakiej grubości będzie ta tafla i w końcu o jakich wymiarach ? Jest to zwykły float czy opti, gdzie zamawiałeś tafle, w której hucie ? Ja obdzwoniłem pare hut i nie zrobią mi nawet na zamówienie tafli 350x110 Dzięki