Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic się nie martw, pasy zejdą za jakiś czas. Ja używałem pur z balsamem i też się pasy porobiły - na drugi dzień było ok. Po prostu woda sobie odparuje, folia lepiej się przyklei a pasy znikną :)

Opublikowano
ja mam szyby zamalowane czarnym matowym sprayem - mniej roboty i łatwiej wykonać niż oklejanie folią

czy ja wiem czy mniej roboty? Wyczyścić i odtłuścić powierzchnię i tak musisz. Przyklejenie foli to kwestia zmoczenia zraszaczem szyby z malutką ilościć płynu... 10sekund roboty. Przyciąć folię i przykleić zaczynając od jednej strony i przy użyciu szmatki wycisnąć co się da. Nie wyjdzie? Odrywamy i od początku... 20 minut i wszystko gitara plus czekanie kilka dni aż na prawdę odparuje wszystko.

A z malowaniem.. trzeba zabezpieczyć krawędzie itd co by do środka farby nie dac i nie pobrudzić wszystkiego. A czyszczenie farby.... :?

Za to 3 metoda jest nalepsza :lol: (wiadomo bo ja jej użyłem buhehehe). Czarne spienione pcv docięte i wstawione do akwarium. Podstawowa zaleta to to, że nie jest tylko ozdobą ale również chroni szkło....

Opublikowano

Dziękuje bardzo za odpowiedzi jest już stanowczo lepiej zostały tylko gdzie nie gdzie białawe plamki które mam nadzieje się wchłoną.

Jeszcze jeden dzień i bym wszystko zrywał. A jak to mówią śpiesz się powoli

Opublikowano
ja mam szyby zamalowane czarnym matowym sprayem - mniej roboty i łatwiej wykonać niż oklejanie folią

czy ja wiem czy mniej roboty? Wyczyścić i odtłuścić powierzchnię i tak musisz. Przyklejenie foli to kwestia zmoczenia zraszaczem szyby z malutką ilościć płynu... 10sekund roboty. Przyciąć folię i przykleić zaczynając od jednej strony i przy użyciu szmatki wycisnąć co się da. Nie wyjdzie? Odrywamy i od początku... 20 minut i wszystko gitara plus czekanie kilka dni aż na prawdę odparuje wszystko.

A z malowaniem.. trzeba zabezpieczyć krawędzie itd co by do środka farby nie dac i nie pobrudzić wszystkiego. A czyszczenie farby.... :?

Za to 3 metoda jest nalepsza :lol: (wiadomo bo ja jej użyłem buhehehe). Czarne spienione pcv docięte i wstawione do akwarium. Podstawowa zaleta to to, że nie jest tylko ozdobą ale również chroni szkło....

Ja szału dostawałam przy klejeniu foli za pomocą płynu, wkurzyłam się i przykleiłam taśmą klejącą do szyb. Teraz się wkurzam, bo się mi tam dostała woda a nie mam za bardzo dojścia na tył akwa, żeby to wytrzeć. Z tego względu nienawidzę folii, bo wygląda to okropnie...

Opublikowano

Folia najlepszy sposób! Ja zamiast szmatki użyłem ściągaczki do szyb idzie błyskawicznie. jeśli pod folia zostaje powietrze weź ostry nożyk i natnij delikatnie purchel i wyciśnij powietrze.

Opublikowano

koteczek: Kup pcv i wsadź do środka.... zasłoni folię ;D

A co do foli to jest tak jak z ustawianiem anteny satelitarnej. Ile byś nie czytał, ile rad nie słuchał... to jak się sam nie pomęczysz i nie zrobisz kilku podejść... to sie nie nauczysz ;]