Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

danielj akwa o długosc 250 cm z jednym wzmocnieniem ?

policeman a na jakie akwa sie zdecydowales 60x 60 czy tak jak masz w opisie

bo jak 50 szer na 50 wysokosci z 10 mm szyby powinno wystarczyc generalnie za ta szerokosc 1440 zł bym niezapłacił

nie wiem jak to sie ma w przypadku 12mm szyby i 60x60 to taka cena nie jest wygórowana

najlepsza opcja to zapytaj TheWald-a on powinien sie znac na tym najlepiej

szkoda zeby ciebie jakis szklarz oszukał a na koniec oznajmił ze sam sobie te akwa zawiez

2.5metra do domu do bloku niewstawisz

Opublikowano
danielj akwa o długosc 250 cm z jednym wzmocnieniem ?

Docia kilka postów wyżej pisze: 205x70x55cm

2.5metra do domu do bloku niewstawisz

A dlaczego ?

Zobacz w galerii baniak greghor gg.

Na trzecie piętrow bloku bez problemu wjechał...dźwigiem na palecie :mrgreen:

Opublikowano

150x50x50 za 1400 to standard a nie okazja, jak pisałem we Wrocławiu 250x50x50 +transport do domu 1050zł

dźwigiem na palecie
albo dźwigiem albo w częsciach
Opublikowano

Ja bym nie zaryzykował akwa 250x60x60 z szyby 12mm jak bym dał 15mm co prawie dwa razy zwiększa cenę, przy akwarium 250x50x50 szyba 12mm cena akwarium +\- 1100. Tak wyszło mniej więcej z moich wyliczeń.

Opublikowano

250x50x50 - 10mm , miałem okazje kupic rok temu za ok 850zł , widziałem też takie funkcjonujace przez ponoc dwa lata.

Ja jednak postawił bym na 250x60x60 z 12mm szkła tylko zastanów się czy dacie rade je wnieśc do środka czy tez będzie konieczne klejenie na miejscu ( nie bierz pod uwagę tylko wymiarów ale i ciężar ! to moze ważyc nawet ok 200kg ) .Wybrał bym taki wymiar ze wzgledu na większa głębie , większe możliwości aranżacji wnętrza oraz brak problemu z rybami ( praktycznie wkładasz tam już co chcesz :) )

Opublikowano
na prostej drodze wszystko jest lekkie gorzej ze schodami :)

Z tym akurat może nie być problemu bo mieszkam na parterze a akwa jak bym kupił w całości to chyba i tak wstawiane by było przez balkon bo ma stać w tym samy pokoju co balkon. Ale obawiam się że będzie za ciężkie i zastanawiam się nad montażem w domu.