Skalarowski Opublikowano 28 Września 2006 #1 Opublikowano 28 Września 2006 Witam. Myślałem w jakim dziale zamieścić ten temat-wybrałem ten: Mam pytanko czy znacie jakieś dobre i (tanie) firmy inne niż tan-mal które sprowadzają pyszczaki z odłowu ?
Skalarowski Opublikowano 28 Września 2006 Autor #3 Opublikowano 28 Września 2006 W sklepie malawi nie mają zbytnio z odłowu a jak już coś jest to pojedyncze gatunki...
tyranochromis Opublikowano 28 Września 2006 #4 Opublikowano 28 Września 2006 to już zależy jak trafisz
PiotrQ Opublikowano 28 Września 2006 #5 Opublikowano 28 Września 2006 Przepraszam, że się wtrące do tematu. Poraz kolejny temat o firmach/sklepach... ile jeszcze czasu upłynie, zanim moderatorzy utworzą wkoncu stosowny dział, do tego typu dyskusji ? :? A do tematu mogę dodać, że nie słyszałem o firmie (procz TAN-MAL), która oficialnie w swojej reklamie mówi, że posiada w asortymencie ryby z odłowu... Jesli juz, tak jak to napisal ktos, ze np. w sklepmalawi, to są to pojedyncze gatunki.
MateuszT Opublikowano 29 Września 2006 #6 Opublikowano 29 Września 2006 ile jeszcze czasu upłynie, zanim moderatorzy utworzą wkoncu stosowny dział, do tego typu dyskusji ? Moderatorzy nie mają możliwości zarządzania działami, od tego jest administrator forum. Trzeba więc będzie trochę poczekać, bo Bartuś ma jakieś problemy z internetem.
sysgone Opublikowano 29 Września 2006 #7 Opublikowano 29 Września 2006 Biorac pod uwage problemy Bartusia z netem pozwolilem sobie stworzyc ten dzial za niego.
mars Opublikowano 29 Września 2006 #8 Opublikowano 29 Września 2006 Witam. Myślałem w jakim dziale zamieścić ten temat-wybrałem ten: Mam pytanko czy znacie jakieś dobre i (tanie) firmy inne niż tan-mal które sprowadzają pyszczaki z odłowu ? Chyba Tan-mal nie ma w tym segmęcie rynku za dużej konkurencji a przynajmniej mi nie jest ona znana. Pozatym pojawiła sie pewna sprzeczność w twojej wypowiadzi tanie/odłów tutaj wybór nalezy do Ciebie albo tanie albo odłów i dotyczy to nie tylko pyszczaków.
Skalarowski Opublikowano 30 Września 2006 Autor #9 Opublikowano 30 Września 2006 Ale chodziło mi o to żeby nie było za jakiś popularny gatunek 400zł szt
mars Opublikowano 30 Września 2006 #10 Opublikowano 30 Września 2006 E przesadzasz w całym tanmalowym cenniku nie ma pozycji droższej niz 300 najwyższa cena jaka znalazłem to 299,- za odłów Zresztą takie ceny to osiągaja dorosłe drapiezniki o wymiarach około 20 cm. Większość pozycji w tym dorosłe aulonki poza paroma wyjątkami oscylują koło stówki. Kiedyś zanim sam dokonałem zakupu dość analizowałem sobie te ceny i przeważnie ich wielkość ma związek z wielkością ryby a nie z gatunkiem. Oczywiście jest pare wyjatków że ryba jest faktycznie rzadko spotykana lub jest odławiana na terenie jeziora należącego do Tanzanii bo oni tam narobili kupe parków narodowych i albo tam nie można łowić wcale lub za czasowy odłów chca konkretną kasę co tez oczywiście odbija sie na cenie. Zresztą osobiście i ze względów finansowych jak i pewnych moralno/humanitarnych w moim mniemaniu, w końcu kupiłem F1.
Rekomendowane odpowiedzi