Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Myślałem w jakim dziale zamieścić ten temat-wybrałem ten:

Mam pytanko czy znacie jakieś dobre i (tanie) firmy inne niż tan-mal które sprowadzają pyszczaki z odłowu ?

Opublikowano

Przepraszam, że się wtrące do tematu.

Poraz kolejny temat o firmach/sklepach...

ile jeszcze czasu upłynie, zanim moderatorzy utworzą wkoncu stosowny dział, do tego typu dyskusji ? :?

A do tematu mogę dodać, że nie słyszałem o firmie (procz TAN-MAL), która oficialnie w swojej reklamie mówi, że posiada w asortymencie ryby z odłowu...

Jesli juz, tak jak to napisal ktos, ze np. w sklepmalawi, to są to pojedyncze gatunki.

Opublikowano
ile jeszcze czasu upłynie, zanim moderatorzy utworzą wkoncu stosowny dział, do tego typu dyskusji ?

Moderatorzy nie mają możliwości zarządzania działami, od tego jest administrator forum. Trzeba więc będzie trochę poczekać, bo Bartuś ma jakieś problemy z internetem.

Opublikowano
Witam.

Myślałem w jakim dziale zamieścić ten temat-wybrałem ten:

Mam pytanko czy znacie jakieś dobre i (tanie) firmy inne niż tan-mal które sprowadzają pyszczaki z odłowu ?

Chyba Tan-mal nie ma w tym segmęcie rynku za dużej konkurencji a przynajmniej mi nie jest ona znana.

Pozatym pojawiła sie pewna sprzeczność w twojej wypowiadzi :wink:

tanie/odłów tutaj wybór nalezy do Ciebie albo tanie albo odłów i dotyczy to nie tylko pyszczaków.

Opublikowano

E przesadzasz w całym tanmalowym cenniku nie ma pozycji droższej niz 300 najwyższa cena jaka znalazłem to 299,- :wink::D za odłów

Zresztą takie ceny to osiągaja dorosłe drapiezniki o wymiarach około 20 cm. Większość pozycji w tym dorosłe aulonki poza paroma wyjątkami oscylują koło stówki. Kiedyś zanim sam dokonałem zakupu dość analizowałem sobie te ceny i przeważnie ich wielkość ma związek z wielkością ryby a nie z gatunkiem. Oczywiście jest pare wyjatków że ryba jest faktycznie rzadko spotykana lub jest odławiana na terenie jeziora należącego do Tanzanii bo oni tam narobili kupe parków narodowych i albo tam nie można łowić wcale lub za czasowy odłów chca konkretną kasę co tez oczywiście odbija sie na cenie.

Zresztą osobiście i ze względów finansowych jak i pewnych moralno/humanitarnych w moim mniemaniu, w końcu kupiłem F1.