Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

800 zł omg drogasno heh ale sie nie dziwie licz gdzies z 600 zł za m^3 szafki przynajmniej my tak liczymy kuchnie i inne komody

mysle ze szafka jest elementem akwa na którym mozna wiele zaoszczedzic

policz koszta transportu z białegostoku to ci zrobie taka :)

Opublikowano
za moją szafkę jak narazie jeszcze bez blatu to juz teraz dałem około 1100zł tylko że akurat nie szczędziłem na materiale

za moją szafkę razem z blatem dałem jak na razie około 190 zł tylko że akurat szczędziłem na materiale :mrgreen:

Opublikowano

Z debu ha ! MDF, bez blatu kuchennego, licza sobie jak za zboze, ja szukam raczej pszenzyta :P

Nie chce oszczedzac, ale wydatek rzedu 1k zl na podstawe pod akwa to przesada...

Mysle ze pojde droga mutry pospawam stelaz obloze go ladnym laminowanym drewnem i bedzie ok...

Opublikowano
poziom musi być, a nie że lekko ucieka w prawo, bo jak za daleko ucieknie to ...

Znowu , bez przesady:)

Poziom powinien być , ale przy dł. 150cm , jeśli te 3-5mm Ci schodzi na całej płaszczyźnie to nie tragedia:)

U mnie 450l , miało przechył ok 1cm , i przez 2 lata nic się nie stało , szafka też nawet o mm się nie odkształciła , a był to gotowiec , nie moja robota.

Tak więc do doskonałości trzeba dążyć , ale....nikt nie jest doskonały :mrgreen:

Pewnie tak jak piszesz - "powinien" - budowali kiedyś bloki. Mówi młody robotnik do majstra : ...poziom musi być? - Majster odpowiada - ... yyyyyy, powinien być, ale ... :lol::lol::lol:

Nie chodzi mi o to, czy coś się może stać podczas przechyłu, tylko że jeżeli dążymy do poziomu i pionu to tak musi być, ...a że lekko ucieka... to inna sprawa... - każdemu coś ucieka.

Opublikowano

Słuchaj coś nie tak CI z obliczeniami wychodzi.. albo zmień firmę po prostu...

Ja za materiał na swoją szafkę dałem z 400zika bez stelaża ofcourse ale a) kolor venge był droższy B) to świnoujście więc z założenia x2...

Na prawde nie rozumiem po co ten blat kuchenny.. przecież 2xmdf po 18mm typowo daje radę. Mało tego dogadaj się z firmą by Ci tą płyte po kosztach sprzedała BO NIE WAŻNY KOLOR więc z czegoś co im zostało więc mogą tanio policzyć...

JA widzę to tak.. jak musisz wydać 500pln więcej na MDF by mieć więcej przegród + blaty kuchenne to ja wolę pospawać za te 500pln super stelaż i go sobie obudować MDF.. koszta te same a stabuilbnośćszafki nieporównywalna... I można poźniej cokolwiek do akwa wkłądać nie stresując się, że nam wagę podniesie...