Patrykolo14 Opublikowano 4 Października 2008 Autor #11 Opublikowano 4 Października 2008 Właśnie,ale może są świetlówki których światło nie jest zbyt jaskrawe,pisało,że maingano wyglądają najlepiej przy Power-Glo
karold Opublikowano 4 Października 2008 #12 Opublikowano 4 Października 2008 Możesz przepiąć kable na standardowym stateczniku na 1 świetlówkę i założyć Power Glo z przodu dając odbłyśnik który ustawiasz aby dawał jeszcze lekko światło do tyłu. Power Glo daje super efekt na Maingano ale już słyszałeś o spawarce od slawekosw więc nie będę powtarzał. Z czasem świetlówka delikatnie osłabnie i będzie oki. Pozdro.
Patrykolo14 Opublikowano 4 Października 2008 Autor #13 Opublikowano 4 Października 2008 tylko jak zapale zwykłe światło w akwarium to ryby stoją w miejscu albo uciekają razem do groty,dlatego szukam jakiejś świetlówki która by je nie płoszyła
mutra Opublikowano 4 Października 2008 #14 Opublikowano 4 Października 2008 no bez przesady, kiedy te ryby wpuściłeś? dzisiaj? wczoraj?
Patrykolo14 Opublikowano 4 Października 2008 Autor #16 Opublikowano 4 Października 2008 ale pytam bo jeżeli inne oświetlenie było by lepsze to można zamontować
slawek gorol Opublikowano 4 Października 2008 #17 Opublikowano 4 Października 2008 no to sie im nie dziw.. jak juz wyzej pisalem musza poznac teren,zapoznac sie z jaskinkami... moga jeszcze przez kilka dni byc plochliwe ... ale daj im czas a sie przyzwyczaja...
mutra Opublikowano 4 Października 2008 #18 Opublikowano 4 Października 2008 no to lege artis jeszcze nie powinieneś mieć okazji sprawdzać jak się zachowują po zapaleniu świetlówek - chyba że stoisz i pstrykasz im wyłącznikiem :roll: Cierpliwości, zamknij drzwi do pokoju, idź pograj na PSP, daj im spokój niech się zadomowią. Akwarystyka to sztuka cierpliwości i hamowania się od pochopnych działań. Kwestia czy są płochliwe i czy to wpływ światła to temat na dyskusje za 2-3 tygodnie a nie 6h od wpuszczenia ryb do akwarium. Wiem że to są emocje bo nowe rybki, nowe akwarium itd. ale daj sobie i im czas. Odpal sobie artykuły na stronie startowej i czytaj - lepiej wykorzystasz czas
koteczek555 Opublikowano 4 Października 2008 #19 Opublikowano 4 Października 2008 I jeśli możesz nie pisz posta pod postem moje są u mnie 2 tyg i dalej się boją, ale liczę, że po wpuszczeniu drugiego gatunku, sauloski je "rozruszają".
Patrykolo14 Opublikowano 5 Października 2008 Autor #20 Opublikowano 5 Października 2008 Trochę poczytałem,pomyślałem i doszedłem do takich propozycji oświetlenia mojego akwa,szukałem świetlówek,które by pasowały do niebieskiej obsady,więc: 1:Hagen Power Glo Sylvania Aquastar 2:Power Glo Marine Glo 3:Sylvania Gro Lux Sylvania Aquastar 4:Phillips Aquarelle-podobne pięknie wybarwia niebieski kolory i ?-co można do tej świetlówki dodać,
Rekomendowane odpowiedzi