Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jesli chodzi o koszt przesylki np dwoch teł to cena 30Euro(wg opisu wynika ze koszt przesylki do Polski to 25E plus 5E za kazdy dodatkowy przedmiot)

Nie powiem ze wolalbym tlo w jednym kawalku ale:

podoba mi sie tło np. TECTONIC,cena tla 200x50 to 470E plus wysylka 30 to 500E.Natomiast przy zakupie tla 150x50 plus 100x50 to koszt z przesylka wyniesie 250E czyli sporo kasy mniej.Nie boje sie uzyc tego slowa "POŁOWA" MNIEJ:)

Z opisu aukcji wynika ze glebia ww przeze mnie tla obliguje w granicach 2-18cm tak wiec mysle ze za tlem juz mozna by bylo cos pokombinowac(grzalka,moze nawet jakis filtr).Oczywiscie najpierw tlo trzeba zobaczyc w realu

Opublikowano

Wysłałem maila z pytaniem jaki koszt wysyłki do Polski tła 150x50 odpisali 45 Euro, pytanie czy doszło by w 1 kawałku :) I jak z realizacja kiedy to by doszły itp.

Przyznam że kontakt był bardzo szybki napisałem maila tego samego dnia dostałem odpowiedź od razu z numerem konta itp.:)

Przyznam że również rozważam kupno tła, ale trochę to tak w ciemno nigdy nie widziałem go na żywo, nic też nie słyszałem o tej firmie.

Opublikowano

Słuchaj a kontaktowales sie ze sklepem czy poprzez wystawiona aukcje na ebay?Moze stad ta roznica w cenie przesylki.

A z ciekawosci spytam,na jakie tło masz chrapke?

Szkoda ze nie ma kogos kto by miał takie tło i moglby sie podzielic uwagami ale oceniajac zdjecie teł (np. Tectonic) robionych z kąta mysle ze moze calkiem niezle sie prezentowac.

Opublikowano
Około 50 euro przesyłka do polski. Widział to tło ktoś na żywo, da się tam umieścić (za tłem) rurki od filtrów grzałkę, może głowice filtracyjną?

Tak jak pisałem wczesniej, za tego typu tłem można umieścic wręcz cały system filtracyjny

Szkoda ze nie ma kogos kto by miał takie tło i moglby sie podzielic uwagami ale oceniajac zdjecie teł (np. Tectonic) robionych z kąta mysle ze moze calkiem niezle sie prezentowac.

galeria klubowa - uzytkownicy: przezda i jjacek a jak dobrze poszukasz to jeszce kogoś pewnie znajdziesz

Opublikowano

Z BTN jest jeszcze malcolmx (ale to dawne czasy)

http://www.um-um.pl/malawi/data/media/3/akwa_dom_2002_2.jpg

i przerobione na rumowisko

http://www.um-um.pl/malawi/data/media/23/konkurs_SM.jpg

Tła wyszukane przez thorgal’a są na tyle podobne, że i pewnie podobną filtracje przewidzieli, zwłaszcza że są do tych teł kratki

http://www.steinzeit-design.at/Images/Felsenbrunnen/Aquariumgitter-01.jpg

Opublikowano

Sorki że dopiero odpisuje nie miałem wcześniej czasu. Kontaktowałem się przez adres email na stronie. Pytałem też o tło o wymiarach 150*50 a chyba zdecydował bym się na Tectonic lub Bermuda (chyba raczej na to 2). Obawiam się trochę że przeleje około 700zl i na końcu okaże się że nie będzie nie będzie ani tła ani kasy:)

Opublikowano

Jak ja juz dopne wszystko na ostatni guzik to raczej skusze sie na zakup poprzez ebay.Sprzedajacy ma same pozytywy tak wiec mysle ze powinno byc ok.Ale tak jak pisalem wczesniej jak w grudniu z projektem nie rusze.

Opublikowano

thorgal: kiedyś też chciałem tło tylko kupne. I nawet sobie takowe kupiłem. Tanie nie było biorąc pod uwagę, że do małego akwarium.. plus kurier itd...

Początkowo bardzo mi się podobało.. niestety było sztuczne... z czasem zagloniło się.. pociemniało... kompletnie zmieniło wygląd i nabrało klimatu...

Czasami bywały problemy.. jakaś rybka nie wiem jak wpłynęła za tło i nie mogła wypłynąć... Jedną neonke wyciągbąłem nie wiem po jakim czasie ale była normalnie pokżywiona cała.. pływała strasznie dziwnie przez kilka miesięcy ale przeżyła :D przy jej wyciąganiu strasznego syfu narobiłem w akwarium...

Po jakichś 2 latach zacząłem mieć problemy.. Zaczęły mi padać ryby mimo iż nie były na nic chore. 1-2 w tygodniu... Parametry wody w pożądku... lekartwa pdane.. filtry ok...

Znajomy zasugerował mi, że to od tła.. że miał to samo i że z jego doświadczenia z czasem, po 2-3 latach mogą zacząć się jaja z nimi...

Wywaliłem i był spokój... Teraz już nie mam tamtej obsady bo zrobiłem sobie stricto roślinne dla tzw experience...

I dziwie się jak wcześniej mogłem sobie coś tak plastikowego wsadzić do akwarium :roll:

700 zika to dużo pieniędzy. Odrobiną wysiłku możesz mieć coś równie ciekawego za połowę tej ceny...

Z drugiej strony masz gwarancje dobrego efektu... z DiY jest różnie i albo wygląda coś mega dobrze albo po prostu nie wygląda...

trudna decyzja...

A no i na pewno tło w akwarium będzi wyglądać 100 razy lepiej niż na zdjęciu.. tylko nie zapomnij o oświetleniu by wydobyć pigment z farb którymi pokryte jest tło...

Opublikowano

Misyo ! Widzę że to standardowe problemy które dotykają większość urzytkowników tych teł. Ja miałem podobnie jak Ty. Zastanawiam się tylko dlaczego Yaro wsadził takie tło do swojego akwa :(

Opublikowano

Cr juz przerabialem:

http://www.um-um.pl/malawi/details.php? ... ode=search

Nasza rodzima wydmuszke "motyw skalny" rowniez.

Wiem ze sztuczne tla maja zwolennikow jak i przeciwnikow.Jednak tla o ktorych mowie(pisze) wydaja mi sie naprawde solidnie wykonane.Dodatkowym atutem jest fakt mozliwosci ukrycia osprzetu oraz stworzenia mega filtra za tym tlem.W koncu problem maskowania sprzetu jest z glowy.Pozostaje tylko "czysta" przestrzen do zagospodarowania tak jak ja chce to zrobic a nie kierujac sie maskowaniem rur,grzalek itp.