Pan Pyszczak Opublikowano 24 Września 2008 #1 Opublikowano 24 Września 2008 Witam! Jakie poponujecie oświetlenie do 200 litrow Akwa profilowane. W srodku tlo wewnetrzne (tylna swietlowka swieci centralnie na jego kant) Mam pokrywe WROMAK ze standardowym oswietleniem- metrowka. W srodku plywa 16 sztuk 4-5 cm sauloskow. Chodzi glownie o to aby samice bardziej sie wybarwily. Samce docelowo rowniez, choc poki co ich jeszcze nie ma... Akwarium jest utrzymane w kolorystyce raczej ciemnej. Czarne lupki, ciemne tlo, i ciemny piach, dwie roslinki. Tutaj niewyrazna fotka baniaka http://lh6.ggpht.com/CichyFiga/SNaZe59I ... CT0010.JPG Zaproponujcie mi cos dla podkreslenia kolorkow rybek. Mile widziane linki do allegro :-D Pozdrawiam serdecznie!
Pan Pyszczak Opublikowano 24 Września 2008 Autor #3 Opublikowano 24 Września 2008 Myslalem,ze kazde akwa jest inne i chcialem typowo pod swoj wystroj i ryby dobrac dlatego zalozylem osobny post.
slawek gorol Opublikowano 24 Września 2008 #4 Opublikowano 24 Września 2008 a skad mamy wiedziec co ty chcesz? spojrz na przyklejony topic o swietlowkach i wybierz... ja ci polecam np. marine glo
mutra Opublikowano 24 Września 2008 #5 Opublikowano 24 Września 2008 ale zasady doboru oświetlenia są podobne dla każdego akwarium
Pan Pyszczak Opublikowano 24 Września 2008 Autor #6 Opublikowano 24 Września 2008 Nie chce zarowki zmienajacej naturalny kolor jaki jest w akwarium. Zalezy mi na podkresleniu zoltych samic i ewentualnie samcow. Chodzi o nazwy swietlowek.
slawek gorol Opublikowano 24 Września 2008 #7 Opublikowano 24 Września 2008 philips aquarelle daje lekko rozowa poswiate
Pan Pyszczak Opublikowano 24 Września 2008 Autor #8 Opublikowano 24 Września 2008 A tak szczerze,bo nie ukrywam,ze jestem raczej poczatkujacym malawista. Czy jest sens inwestowac w swietlowki? Roznica jest zauwazalna?
slawek gorol Opublikowano 24 Września 2008 #9 Opublikowano 24 Września 2008 powiem tyle : http://saurama.aqua-web.org/ widzisz roznice ?
Pan Pyszczak Opublikowano 24 Września 2008 Autor #10 Opublikowano 24 Września 2008 No widze,widze;) Ale glownie w zmienionej barwie swiatla,a co rozumie sie przez wybarwienie? Dzialanie jakas barwa na ryby? czy swiatlo ma inne wlasciwosci?
Rekomendowane odpowiedzi