medyk Opublikowano 25 Września 2006 Autor #11 Opublikowano 25 Września 2006 A i jeszcze jedno, mam tutaj cytat wejderozmo i chciałbym jesli można żeby ktoś sie do tego ustosunkował "kwestia hmm troche dziwna bo beda glosy sprzeciwu i poparcia jesli przekleilbys banik mialbys wieksza powierzchnie dna ni w baniaku 120*40*50 a litraz mniejszy o jakies 22 l ;]" Dzięki i pozdrawiam
danielj Opublikowano 25 Września 2006 #12 Opublikowano 25 Września 2006 Wejder ma racje 120x40=4800cm2 90x60=5400cm2
wejderozmo Opublikowano 26 Września 2006 #13 Opublikowano 26 Września 2006 widze daniel ze kombinujesz z liczaca maszynka ;] liczby mowia same za sibie hehe ten baniaczek po przeklejeniu bedzie mial naprawde fajna pow dna jak na 2 gatuneczki dlatego jesli nei mozemy postawic na dlugosc baniaka to zrobmy max szerokosc jaka mozemy ;] co do stropow u mnie pekla sciana nosna w pokoju w ktorym stoi baniak i oczywiscie ze to moje akwarium ;] troche klutni bylo i pan z administracji opuscil temat jak chcialem mu udowodnic ze regal z ksiazkami moich rodzicow wazy wiecej od mojego baniaka ;] jakbym mogl to uszczelnilbym okna i zalal caly pokoik woda to bylby baniaczek wezcie pod uwage to ;] jak stawiali budynki i byly scianki dzilowe to w pomiesczeniach staly paley z ceglami nie jednokrotnie na srodku pomieszczenia doliczyc 2 roboli flaszke jakis cement i narzedzia wychodzi ladny baniaczek
mars Opublikowano 26 Września 2006 #14 Opublikowano 26 Września 2006 Wejder ma racje 120x40=4800cm2 90x60=5400cm2 Dlatego najlepiej iść na kompromis ... czyli coś z pierwszego i cos z drugiego rozwiązania czyli ... 120x60 A tak na serio coby jeszcze temat bardziej zamotać to ja bym to powiązał wszystko z planowaną/posiadaną obsadą bo dla jednych gatunków korzystniejsza bedzie większa pow dna niz długość np P saulosi choć wtedy ten wymiar długości 90 ogranicza nam wielkość gatunków bo muszą być o raczej te mniej wyrośniete gatunki. Za to np dla Lapci czy tez p.acei korzystniejsza bedzie większa długość akwa czyli 120 niż pow dna. Dlatego wyznaje tezę coby akwa rozciągać w karzdym mozliwym kierunu jak najbardziej się da z wysokością włącznie mimo iz się twierdzi że ona jest najmniej ważna To wszystko nie jest takie proste - jeden czynnik niesie następstwa wpływające ne coś innego. I w ten sposób namotawszy jeszcze bardziej serdecznie pozdrawiam
wejderozmo Opublikowano 26 Września 2006 #15 Opublikowano 26 Września 2006 wysokosc akwa np wydluza czas opadania pokarmu pysie maja wieksza szanse na zlapanie go z opadu ;] to tak w zarcie oczywiscie ale mars dobrze prawi wyciagac w wymiarach jak najbadzij sie da ogranisza dlugosc wyciagnac szerokosc i wysokosc i odwronie ;]
mars Opublikowano 26 Września 2006 #16 Opublikowano 26 Września 2006 wysokosc akwa np wydluza czas opadania pokarmu pysie maja wieksza szanse na zlapanie go z opadu ;] to tak w zarcie oczywiscie w dodatku dno się mniej bedzie brudzić Dzieki na to nie wpadłem, teraz mam następny argument że wysokość też jest ważna
Rekomendowane odpowiedzi