Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

imho mi sie niepodoba strasznie biały a w dodatku to nie piasek , do tego nie wiem jaka ma strukture wydaje mi sie ze to poprostu kruszonka tego obok na fotce zwirku, zapewne dosc ostre krawedzie bo watpie zeby były okragłe

to moze zniechecic do kopania pyski , juz byl katowany taki temat / do tego cena ostra 150 zł za 50 kilo :lol: jakie akwa zakladasz ?

Opublikowano

ehhh, 150 to nie cena tylko numer katalogowy. granulacja (jak jest zresztą opisane) od. 0-0,2 czyli praktycznie taka jak w piasku kwarcowym. W dotyku niczym sie nie różni od bardzo drobnego żwirku

Opublikowano

co do ceny to sorki widac omyłka wielka :oops:

a co do tego grysiku to niebardzo jakos mi podpada pod gust , bardziej był bym za tym

:arrow: katalog produktów: nr kat. 100-a

drobny piasek kwarcowy

OFC jezeli chodzi o podloze do malawi , grys jakos mnie nie przekonuje , piasek/zwirek to jest cos :D

Opublikowano
granulacja od. 0-0,2 czyli praktycznie taka jak w piasku kwarcowym. W dotyku niczym sie nie różni od bardzo drobnego żwirku

ale taka granulacja to praktycznie pył jak mąka, i moze to nie być w akwa najlepsze bo przy odmulaniu łatwo bedziesz zasysał taki pył o problemach z wypłukaniem tego nie wspominająć, moze być problem z klarownościa wody bo jak ryby zaczna kopać to bedzie się toto unosić przy okazji bedą to zasysać filtry

Normalny piasek taki plażowy czy też budowlany ma granulacje około 1 mm i jesli miałbym cos brać to bym brał granulację 0,5 - 1 mm i jedli ta granulacja jest "przyjemna" w dotyku to mozna by było z tym spróbować bo kolor to juz inna kwestia

Opublikowano
no z tą białością to też nie jest tak do końca jak widać na zdjęciu. to jest bardziej kość słoniowa niż biel

a dwa to po paru miechach i tak się pobrudzi i ściemnieje