Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm próbny neonek zdechł. Ale nie wiem co jest przyczyną... Może to że długo siedział w torebce foliowej zanim wpuscilem go do akwarium? Może dla tego że był sam a to rybka stadna...? A może wreszcie dla tego że jest coś nie tak z wodą... :(

dziś kupię kilka innych rybek (może żałobniczki) i zobaczymy co się będzie działo....

Opublikowano

więc może kupie jutro kilka gupików... dzisiaj wlałem 25ml nitriveca z Tetry. zobaczymy co się będzie działo...

oto fotka z aparatu:

111.jpg

EDIT:

Dzisiaj od rana pływają sobie 4 żałobniczki więc mam nadzieję że wszystko jest już ok.

będę opisywał dalszy rozwój sytuacji.

Opublikowano

chyba sprzedawca był mało kompetentny ponieważ gdy wpuściłem pyski do akwarium to okazalo sie ze są conajmniej dwa młode samce Labidochromisów yellow :( eh...

Opublikowano

hehe, przecież to widać chyba, nie? nawet, jak by miały po niecałe 2cm... albo dla niektórych wystarczy jeszcze mniej. Ja bym oddał/zamienił.

Opublikowano

no nie bylo za bardzo tego widac... w sklepie pletwy wydawały sie wszystkie żółte... a jak przywiozlem do domu to kilku rybkom zrobiły się ciemne płetwy...

MateuszT: edytuj swoje posty, bo z 4 pod rząd zbliżyłeś się do forumowego rekordu :evil: .

Opublikowano

Przy 4,5cm rybach to sprzedawca na prawdę musi mieć oko, żeby saulosi z yellowem pomylić :lol: . Nie wspomagał się przypadkiem białą laską :?: