Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od niedawna reaktywuje moje malawi...

doszlo nawet do zmiany obsady... na np: electry

ciekawe jak w tym zwirku mialyby prezentowac szczyt swoich przystosowan? czyli zakopywanie sie w piachu... :wink:

to jednak wybieram piasek jak mam kastrowac takie zachowania!!!

szczegolnie ze odmulanie piachu za pomoca weza jest IMHO latwiejsze niz zwirku :lol:

Opublikowano

Ok. Pójde za waszymi radami i zastosuje piasek. Chiałbym jednak piasek zblizony do bialego jednak nie bialy gdyz oswietlenie mam dosyc mocne : 120x40x50 - 2x39W T5 - power glo + life glo. Jaki radzicie?

Pozdrawiam

Opublikowano
Wydaje mi się, że stosując żwir jako podłoże pozbawiamy się obserwacji wielu ciekawych zachowań, a rybom ograniczamy pole do popisu, budowania kryjówek, przesiewania przez skrzela itd.

Co to reszty to:

„łatwość w odmulaniu” – nie mam problemu

„duża przeżywalność narybku” – i tak za dużo przeżywa

„estetyka” – jakoś piasek zdecydowanie mi się podoba, żwirek nie powiem z czym mi się kojarzy :wink:

Meth.Wszedłem do twojej galeri i spodobała mi się barwa piasku jaką masz w swoim akarium.Co to za piasek?Jaka granulacja?Gdzie taki zdobyć?

Pozdrawiam

Opublikowano
Meth.Wszedłem do twojej galeri i spodobała mi się barwa piasku jaką masz w swoim akarium.Co to za piasek?Jaka granulacja?Gdzie taki zdobyć?

Pozdrawiam

Niestety ci nie pomogę, piasek pożyczyłem od syna z piaskownicy :wink: , a do piaskownicy nie pamiętam już skąd ten piasek brałem

Opublikowano

kiedyś w Obi albo Casto można było dostać "piach do piaskownicy" w 20 kg workach...

ja polecam zwykły budowlany. mimo, że w pierwszej chwili wygląda "nieciekawie" w akwarium pod świetlówkami wygląda świetnie.

no i biotopowo - a o to większości z nas tutaj chodzi..

ja już rybska wpuściłem i naprawdę wiele można stracić nie widząc jak kopią w piachu (mimo że to 2 cm maluchy)

Opublikowano

wystarczy wpisac PIASEK w wyszukiwarce. pojawi ci sie setka tematow...Wnioskuje za wyrzuceniem opcji SZUKAJ, gdyż albo ona nie działa albo ludzie nie wiedzą że istnieje :lol: A tak na serio to temat wiecznie maglowany.....

Proszę bardzo:

viewtopic.php?f=17&t=2815

viewtopic.php?f=17&t=2638

viewtopic.php?f=17&t=2232

viewtopic.php?f=17&t=1293

I tak można w nieskończoność :twisted: