koteczek555 Opublikowano 28 Lipca 2008 #1 Opublikowano 28 Lipca 2008 Jak w temacie jakie będą najlepsze? Wybrałam narazie dwa: Tropical Spirulina SuperForte 36% i Hikari Cichlid Excel mini. Jakie jeszcze? I kupiłam mrożoną ochotkę jako "starter" czy one mogą ją potem jeść?
Mjunszajn Opublikowano 28 Lipca 2008 #2 Opublikowano 28 Lipca 2008 OSI Cichlid - zarówno flake jak i dla doroslych pellets OSI RTB- granulat bardzo drobny- jako dodatek zywieniowy- np. raz w tygodniu OSI Shrimp- płatek- kilka razy w tygodniu. Ochotke odradzam- kup oczlika, artemię czy ostatecznie dafnię. Raczej skorupiaki niż larwy muchówek. Szczególnie dla ryb z przewaga diety roslinnej.
koteczek555 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor #3 Opublikowano 28 Lipca 2008 A jakaś inna firma niż Osi? Bo widzę, że strasznie drogie... Np Hikari tylko jakie pokarmy? No to chyba mrożonek nie dostaną, bo w sklepie tylko ochotka, to nawet jako starter jej nie użyję
sabotage Opublikowano 28 Lipca 2008 #5 Opublikowano 28 Lipca 2008 jak w temacie jakie będą najlepsze? odpowiedz OSI Cichlid - zarówno flake jak i dla doroslych pellets OSI RTB- granulat bardzo drobny- jako dodatek zywieniowy- np. raz w tygodniu OSI Shrimp- płatek- kilka razy w tygodniu. widzę, że strasznie drogie... Straszne drogie, bo najlepsze a przeciez takich szukasz:) Alternatywa sa Dainichi, Hikari - ktore? Te dla roslinozernych pielegnic, Msobo KARM tym co Hongi np.. Do tego shirmp mixy roznistego rodzaju, salaty, gotowane makarony, brokuly itp.. Poczytaj o karmieniu rasowej mbuny i bazuj na tych poradach budujac wlasne menu.. W dziale "Zywienie" jest od groma przepisow kulinarnych, porad, zestawow itp itd.. Ja np skarmiam: Dainichi, OSI, Hikari, Tropicalem (NIE CENIE SOBIE SERII MALAWI ITP, NATOMIASt d-aLIO , JAKO DODATEK EXTRA), Sera (ze 20 roznistych pokarmow, moze i przesadzone bo po czesci zdublowane, ale..), plus domowa połka salata, makaron ,mrozonki DIY TU MASZ MENU DLA MSOBO
koteczek555 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor #6 Opublikowano 28 Lipca 2008 Czytałam to już, ale OSI za droga firma a dainichi nie dostępna. I tak żadnych firm oprócz pokarmów tetry w sklepie nie dostanę, dlatego jedynym źródłem jest allegro...
koteczek555 Opublikowano 28 Lipca 2008 Autor #7 Opublikowano 28 Lipca 2008 Heh tylko jak tego szukać szukam po całym necie konkretnych naz pokarmów i nic nie mogę znaleźć, a te 2 to za mało...
slawek gorol Opublikowano 28 Lipca 2008 #8 Opublikowano 28 Lipca 2008 he he jak dainichi nie dostepne dostepne na maxa :roll: karmie nim moje mbuniaki i rosna chlopaki i dziewczyny jak na drozdach nie wiesz gdzie zapukac? tutaj : http://www.balt.pl/
aditu Opublikowano 28 Lipca 2008 #9 Opublikowano 28 Lipca 2008 ta pani z 3city to ja narazie czekamy na dostawe, wiec nie ma pelnegp asortymentu jakby ktos cos chcial to pytajcie sie na mejla pozdr adi
koteczek555 Opublikowano 30 Lipca 2008 Autor #10 Opublikowano 30 Lipca 2008 Myślę, że jednak wezmę coś tańszych firm Hikari albo Sera ewentualnie Tetra tylko nie wiem jakie
Rekomendowane odpowiedzi