Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam Yellowki w zestawieniu 3/2 jedna samica do tarła podchodziła już 4 razy druga ani razu. Widać u niej co około 2 miesiące wysunięte pokładełko i w tym czasie samica chowa i ucieka przed samcami do tarła nie podchodzi a po paru dniach pokładełko wraca do normalnego stanu. Taka sytuacja wystąpiła już z 4 razy za każdym kolejnym samica puchnie jeszcze bardziej po 3 razie widocznie brzuch jej zmalał lecz tarła nie zaobserwowałem. Teraz ma kolejny raz wysunięte pokładełko brzuch bardzo wyraźnie zaokrąglony i chowa sie. Spotkał sie ktoś z taka sytuacja?

Opublikowano

Zapadniety brzuch z powodu nie pobierania pokarmu.

To, ze Yellow raz po raz plywa z pelnym gardlem - to normalka, jedna z moich demasoni tez bez przerwy w stanie blogoslawionym plywa..

Z drugiej strony moze i samica nosi mlode, ale polyka (mlode mamy czesto tak robia), lub jest tak zdominowana przez druga samica ,ze nawet nie ma czasu na milosc :idea::(

Opublikowano

sabotage, ale tu jest jeszcze kwestia "puchnięcia" i to chyba jest najdziwniejsze... Ja jeszcze się nie spotkałem (w moich akwariach), żeby ryba puchła po tarle... :roll:

Opublikowano

Ja to zrozumialem , jako puchniecie podgardla..

za każdym kolejnym samica puchnie jeszcze bardziej po 3 razie widocznie brzuch jej zmalał

Podgardle puchnie, a brzuch zapada.. Tak to odbieram, jesli jest inaczej tzn cala ryba puchnie to cos jest nie tak .