Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

średnica odmulacza tuby to 5 cm długość ok 40 cm, średnica wew. węża 13 mm. zasysa mi wodę jak dziki, baniak 20l zapełnia mi w błyskawicznym tempie, a obszar czyszczonego dna jest niewielki, jak wspomniałem wcześniej kupki wirują mi w tubie i opadają na dno, owszem jakaś część wsysana jest przez wąż, ale przez to że mam bardzo drobny piasek to wsysa mi więcej piasku niż odchodów, teraz wróciłem do poprzedniej metody z przed kupna odmulacza, odsysałem kupki z dna zwykłym wężykiem takim jak się stosuje w napowietrzaczach, jest to dosyć czasochłonne, ale za to nie tracę tyle piachu. Z tego co mówicie to na pewno mam za słaby filtr wew, pożałowałem kasy i kupiłem chinola HJ-1122, no niestety nie wiem czy to przez plastikową obudowę, ale bardzo słabo zbiera kupki, muszę zainwestować w lepszy filtr.

Opublikowano
ale tym odkurzaczem porysowales?

Nie! Nie tym konkretnie modelem! Ale już nie mam w ogóle zaufania do siebie i odmulacza razem wziętych.:P

Opublikowano

Czytam ten wątek i morda mi się śmieje....

Czyż nie lepiej włożyć do wody węża 16/... mm zaciągnąć i wyczyścić wszystko perfekt ? Wszelakie odmulacze/sracze budzą we mnie wstręt uczucie naiwności.

Wąż ma same zalety :

1. tani - za darmo

2. wszędzie się dostanie - jest wąski i pole manewru pod skałami jest o wiele większe aniżeli odmulaczem

3. nie wymaga baterii, akumulatorków i innych cudów

4. ssie jak najlepsza maszyna