Jump to content

Recommended Posts

Posted

Przepraszam co sie stało z moim wątkiem??? Gdzie 5 stron postów????

cos sie popsulo podczas moderacji, juz poprawilem

800.jpg[/attachment:2652hhma]

jak widac 800x800 daje się załączać, niech spróbuje ktos jeszcze

post-6620-14695711610591_thumb.jpg

Posted

sysgone: zdjęcie które wkleiłeś ma 700x700... Co dolega zdjęcią z moich linków powyżej? Skoro są w 800x600 dlaczego wciąż nie mogę ich wrzucić? W ten sposób (z tego konta) od 12 lat wrzucam foty i nigdy nie było żadnych problemów.. nawet tutaj od początku waliłem foty z tego konta... a teraz po prostu nie działa..

Moje zdjecie ma idealnie 800x800, Twoje natomiast ma 1280 x 960

http://www.argusakwarystyka.pl/DSC08618.JPG

Exif IFD0

* Image Description =

* Camera Make = SONY

* Camera Model = CYBERSHOT

* Picture Orientation = normal (1)

* X-Resolution = 72/1 = 72

* Y-Resolution = 72/1 = 72

* X/Y-Resolution Unit = inch (2)

* Last Modified Date/Time = 2006:01:22 15:22:32

* Y/Cb/Cr Positioning (Subsampling) = co-sited / datum point (2)

Exif Sub IFD

* Exposure Time (1 / Shutter Speed) = 10/30 second = 1/3 second = 0.33333 second

* Lens F-Number/F-Stop = 20/10 = F2

* Exposure Program = aperture priority (3)

* ISO Speed Ratings = 100

* Exif Version = 0220

* Original Date/Time = 2006:01:22 15:22:32

* Digitization Date/Time = 2006:01:22 15:22:32

* Components Configuration = 0x01,0x02,0x03,0x00 / YCbCr

* Compressed Bits per Pixel = 2/1 = 2

* Exposure Bias (EV) = -3/10 = -0.3

* Max Aperture Value (APEX) = 33/16 = 2.06

Max Aperture = F2.04

* Metering Mode = pattern / multi-segment (5)

* Light Source / White Balance = unknown (0)

* Flash = Flash did not fire

* Focal Length = 97/10 mm = 9.7 mm

* Maker Note = 0x00,0x00,0x00,0x00

* FlashPix Version = 0100

* Colour Space = sRGB (1)

* Image Width = 1280 pixels              <------------------------------------------------------------

* Image Height = 960 pixels              <-------------------------------------------------------------

* Image Source = digital still camera (DSC)

* Scene Type = directly photographed image

* Custom Rendered = normal process (0)

* Exposure Mode = auto exposure (0)

* White Balance = auto (0)

* Scene Capture Type = standard (0)

Exif IFD1

* Compression = JPEG compression (6)

* Camera Make = SONY

* Camera Model = CYBERSHOT

* Picture Orientation = normal (1)

* X-Resolution = 72/1 = 72

* Y-Resolution = 72/1 = 72

* X/Y-Resolution Unit = inch (2)

* Last Modified Date/Time = 2006:01:22 15:22:32

* Embedded thumbnail image: 

Exif Interoperability IFD

* Interoperability Index = R98

* Interoperability Version = 0100

To dlatego nie mozesz ich wrzucic. Nie wiem, w jaki sposob uznajesz, ze Twoje zdjecia maja poniżej 800px, ale na pewno robisz to w niewłaściwy sposób.

Posted

panowie, obserwuje ten watek i...

widze ze odpyneliscie od tematu - nie wiem dlaczego moderator nic nie robi

ale prosze, zmiencie dzial na dzial testowy a tu trzymajcie sie topicu.

Sysgone - a tobie to juz sie troszke dziwie :-) :twisted:

Interesujacy jest temat 840l akwa ale nie Waszych problemow z wstawianiem zdjec.

to tyle i pozdrawiam :_)

:mrgreen:

Posted

Dziwna sprawa... wcześniej pokazywało mi zupełnie inną rozdzielczość..

No i co bym nie wrzucał to że za duże zdjęcia. Nic dzisiaj nie zmieniałem jedynie posta by wyświetlał jako zdjęcie a nie link... i poszło wszystko!

Nie wiem dlaczego sysgone widział wyższe rozdzielczości skoro wszystkie są 800x600 poza jednym zdjęciem 599x799.

smithpl: żeby nie było, ja tego tematu nie zakładałem.. powstał po bałaganie z moim wątkiem gdzie tam ten post był umieszczony...

DO USUNIĘCIA

Ps fajnie, że po jakimś miesiącu udało mi się wrzucić zdjęcia :lol:

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Announcements

• A gdzie przeglądałes ryby że piszesz starą nazwę "melanochromis"? Gatunków jest mnóstwo, wystarczy wybrać te które się najbardziej podobają.
    • Ah, dobór obsady  Temat rzeka  Niektórzy mają go już dosyć, ale ja strasznie lubię te rozmyślania  Gabaryty zbiornika dają ciekawe możliwości  Jeśli chodzi o non-mbunę to nie zgodzę się z opinią, którą przytoczyłeś. Każdy gatunek wymaga odpowiedniej pielęgnacji zarówno pod kątem parametrów wody czy odpowiedniego żywienia. Jeśli natomiast wybór padł jednak na Mbunę to niech będzie Mbuna  Jeśli chodzi o kontrolę narybku przez Mbunę, to niestety ale Cię rozczaruję. Po jakimś czasie temat jest nie do opanowania w żaden inny sposób niż odławianie nadmiaru młodziaków. Chyba, że zrezygnujesz z jakiegoś mocnego gruzowiska. Ja jestem na etapie doboru obsady do swojego baniaka ale w wersji raczej drapieżnej. Mimo to na początku miała być mbuna. Ja planowałem u siebie dorodne stadko Chindongo Demasoni, Labeotropheus Fuelleborni, Metriaclima Fainzilberi Masion Reef lub Luwino Reef oraz Pseudotropheus Johani lub Interruptus. Wersja z innym podejściem dietetycznym jaką brałem pod uwagę to Melanochromis Chipokae, Labidochromis Caeruleus, Cynotilapia afra oraz Pseudotropheus Crabro  Wiele osób odradza Ch. Demasoni jako, że mają opinię małych diablików ale wg mnie są piękne i na pewno kiedyś spróbuję ich hodowli. Może coś Cię zainspiruję  
    • Cześć. Z góry napiszę, że miało być większe, ale okazuje się, że nie zmieściłby się planowany narożnik w salonie. Generalnie w zbiorniku chciałbym mieć (raczej) mbunę, podobno non-mbuna jest dużo cięższa pod względem utrzymania, zawachanie parametrów wody i już mogą być problemy. Z ryb które do tej pory przeglądałem urzekły mnie Melanochromisy Cyaneorhabdos, i w sumie nie byłem w stanie wybrać do nich nic oprócz Cynotilapi Zebroides* (Jalo Reef, lub innej), lub Afry. Myślałem nad chociaż jednym gatunkiem drapieżnika, ale podobno mbuna może sobie poradzić z problemem dużej ilości narybka sama. Z góry dzięki za pomoc .  Ps. Zbiornika jeszcze nie mam. Tapatalkowane.    
    • @Bastian gdzie takiego samca Venustusa dorwałeś?  
    • Bo jak najdzie ochota to pies i kota wyłomota   malawi5 (online-video-cutter.com).mov        
    • Dziękuje Temat obgadany przez tel
    • Hej @Vrzechu, gąbka niebieska ma moim zdaniem lepsze właściwości obserwowania stopnia zabrudzenia, i tyle. 😉 Czasami jest przecież tak, że sprzedawca pisze, że nie ma koloru niebieskiego, a jest czarny lub na odwrót. Na chłopski rozum nie ma to znaczenia, ale może się mylę. 🤔
    • Cześć wszystkim ✋ Natknąłem się już parę razy na opinię, że gąbka filtracyjna do akwarium powinna być niebieska bo ma niby lepsze właściwości filtrujące niż gąbka czarna. Wydają mi się te opinie bez sensu biorąc pod uwagę, że jak kupuję gąbkę powiedzmy PPI 30 czy to niebieską czy czarną to za filtrację odpowiada właśnie jej gradacja. Wolę się jednak upewnić czy tylko mi te opinie wydają się nielogiczne czy faktycznie lepiej kupić gąbkę niebieską. 
    • Witam,  Niestety chyba jedna z moich 10 Saulosi ma Bloat (reszta rybek zachowuje się normalnie).  Zamówiłem leki ale cały czas czekam na dostawę.  Rybka już spuchła i leży na boku (czasem pływa jak ją któraś ryba zaczepi) ... czy powinienem ja wyciągnąć z akwarium? (Jutro kurier przywiezie leki). Nie wiem czy nie jest już za późno. 
    • Dzięki, ale do dawnej formy już raczej nie wrócę. W piątek byłem prywatnie na badaniach na alergeny, i za miesiąc mają być wyniki. To się okażę co z otoczenia mnie uczula. 
  • Topics

• Images

• Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.