Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem czy uda Ci się uniknąć wysychania i pękania. U mnie nawet przy polewaniu kilka razy dziennie jakieś pęknięcia się pojawiły, także nie wiem czy unikniesz tego. Może do jakiejś chłodniejszej i bardziej wilgotnej piwnicy to wstawić lub poprosić kogoś ze znajomych by polewał?

Opublikowano

Mam takie pytanie myśle że znajde czas rano w sobote na podmiane tła w akwa zleje starą wode z akwa do beczek i wleje spowrotem do akwa z zamontowanym tłem .

Moge pyśie po wlaniu wody do akwa odrazu przenieś zajmie mi to około 3 godźiny

i czy to niezaszkodzi ?

Jak mam przygotowac tło do zamontowania odkaźić go czymś albo tylko wymyć dobrze.

Jakieś związki niezaszkodzą z tła pyśią

Opublikowano

Jeśli woda będzie ta sama - możesz wpuszczać ryby od razu (chyba że do beczek wszystko się nie zmieści i dużo będziesz podmieniał).

Tła nie ma co szykować - ewentualnie wypłucz i tyle. Jeśli zastosowałeś złe materiały, to czyszczenie nic nie da. Jeśli dobre, nie jest konieczne. Powodzenia :wink:

Opublikowano

Pamiętaj tylko, by beczki były czyste i byś jakeigoś syfu do akwa nie przywlókł. Tak jak pisał Sision ryby wytrzymają i nic im nie będzie. Powiem jednak, że jeśli myślisz, iż uda Ci się wszystko w 3 godziny, to .... IMHO jesteś optymistą. Być może ja sie grzebałem ale po pierwsze miałem problemy z włożeniem tła (u Ciebie może to odchodzi), po drugie wyjęcie wszystkiego co dotychczas miałem w akwa (piasek, skałki, etc.), ułożenie na nowo skałek, podłączenie wszystkiego, posprzątanie... Troche tego jest. Ale powodzenia i dobrej zabawy ;)

Opublikowano

No Robert co do tych 2h..to rozmawialismy dzis..ja na to planuje minimum 5h pracy...to sie tak wydaje...co do kastry budowlanej..jesli ja kupiles to wode wlewaj do workow na smieci o duzej pojemnosc wlozone wlasnie do kastry...fenol sie nie dostanie do wody i wszystko bedzie ok :)

Opublikowano

Ten czas co ustaliłem to troszke mało ale jak wkładałem obecne tło to zmieśćiłem sie w 3 godźiny teraz niebęde sie spieszył powoli to zrobie .

Tak kupiłem tą wanienke ale znalazlem w domu inne pojemniki i myśle że jej niewykorzystam mam jeszcze taki ogrodowy basenik dla dźieći jakby co

Dobry pomysł z workami .

Opublikowano

Noo, szczerze przyznaję, całkkiem fajnie to wygląda i podoba mi się. Ale to jednak nie jest 100% zdanie - za mało widać :mrgreen: musisz dać fotkę, jak woda się wyklaruje. Mimo to na razie zdecydowanie na "+" :wink: