Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajny pomysł z pomalowaniem teraz to niedarady ale następne jak będe robił to tak zrobie .

Dam wiencej warstw 2 albo 3 .

:( zobaczyłem dźiś że mam pęknięcie na kamieńiu jaką mam dać warstwe ćieką teraz ? 1 bła ćięka tylko rano polałem a przez dźień nie bo praca

Opublikowano

Mogło pęknąć z powodu szybkiego wyschnięcia - właśnie z braku polewania. Drugą daj podobnie, jak nałożysz grubo, bez względu na kolejność, to i tak popęka.

Opublikowano

podepne sie do tematu....dzis nalozylem 2 warstwe cr juz z czarnym pigmentem.mysle ze 2 warstwa juz barwiona ukryje pekniecia betonu( nie ma mnie caly dzien w domu wiec nie ma kto podlewac).niestety nie mam aparatu wiec nie mam mozliwosci dokumentowania przebiegu prac....

jak skoncze obiecuje zalatwic aparat i zamieszcze foty...

Opublikowano

widze sławek że taksamo walczysz z tłem

Jagby zostały te pęknięćia to będą widoczne w akwa i coś będzie się robiło z tym tłem będzie odpadało?

Jutro nakładam 2 warstwe ale niewiem czy ją jeszcze barwic .

Wymyśliłem sobie po 2 warstwie tło wyląduje w oczku wodnym na pare dni.

Opublikowano

Oj Robert nie wiem czy oczko jest dobrym rozwiazaniem...musialbys to pozniej odkazic czyms....naloz 3-4 warstwy,pozniej do wanny zeby wyplukac syfki,inaczej zawalisz sobie pompe... ja mysle ze co do pekniec to wlasnie fajnie je zamaskuje juz zabarwiona 2 warstwa cr 65...

Opublikowano

po utwardzeniu ostatniej warstwy. ok 3 dni.. wloz tlo do wany,,wyplukaj porzadnie syfki.....i dalej ryby off z akwa,kamienie itd..totalna rewolucja...... pozniej tlo ..na nowo piach..........kamule ...ryby...sprzet,,,i juz sie cieszymy tlem 8)

Opublikowano

Co Wy kombinujecie z tym płukaniem, przecież to nie wapno. I nie wiem, po co barwicie drugą warstwę, bo chyba nie będzie to ta ostateczna? szkoda barwnika i czasu Waszego...

A co do pękania - jeśli druga warstwa pokryje pęknięcia (tak zapewne będzie), a nie będzie polewana, to i tak popęka sobie w innych lub nawet tych samych miejscach. Każda warstwa musi być polewana.

Opublikowano

Skoro nie macie możliwości podlewania tła, może spróbujcie zrobić to w ten sposób, ale nie wiem na ile to pomoże, spryskajcie tło i gdy nieco przeschnie, a Cr nie będzie już świeży to ponownie je spryskajcie obficie i na to dajcie mokry ręcznik czy coś tam innego i tło w zacienione miejsce, może do czasu waszego powrotu tło, aż tak mocno nie wyschnie. Pęknięcia jeśli takie będą ofc. na ostatecznej warstwie nie będą widoczne w akwarium, a po czasie i tak wszystko zarośnie glonem i nie będzie to miało żadnego wpływu na wodę w akwarium.