labeo1 Opublikowano 13 Czerwca 2008 #1 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Czy młode Red Redy są pomarańczowe?
sethariel Opublikowano 13 Czerwca 2008 #2 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Zależy jak młode ;] tuż po wypuszczeniu z pyszczka są bardzo blade. Ale tak z czasem robią się pomarańczowe. A po kilku miesiącach samczyki przebarwiają się na biało-rożowo-błekitny. Mój przebarwił się na kolor zbliżony do perłowego. aktualnie ma 6 cm.
Karol_P Opublikowano 13 Czerwca 2008 #4 Opublikowano 13 Czerwca 2008 To powinny byc pomarańczowe. Samice jak podrosną będą dalej pomarańczowe a samce będą wyglądały tak jak te 2 z mojego akwa : http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 49692.html A tak apropo są do oddania jak nikt ich nie przygarnie do końca tygodnia zostaną zgładzone, zastanawiam się w jaki sposób będzie najbardziej humanitarnie, ma ktoś jakieś pomysły?
meth Opublikowano 13 Czerwca 2008 #5 Opublikowano 13 Czerwca 2008 A tak apropo są do oddania jak nikt ich nie przygarnie do końca tygodnia zostaną zgładzone, zastanawiam się w jaki sposób będzie najbardziej humanitarnie, ma ktoś jakieś pomysły? Temat często poruszany http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=22&t=2952
labeo1 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Autor #6 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Patrząc na te kolorki to zastanawiam się czemu ktoś je nazwał red red a nie np orange-white :roll:
sabotage Opublikowano 13 Czerwca 2008 #7 Opublikowano 13 Czerwca 2008 Boskie klocki Karlo szkoda ich, jak trafisz z oddaniem 2 samcow to bedziesz mial "kupe" szczescia.. Swojego czasu bym wzial, niestety moje Red'y poszly w trase do 2metrowego baniaku ( tak imo na red redy w sam raz)..
bartek3430 Opublikowano 19 Czerwca 2008 #8 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Pech to ja mam 5 samców na 2 samice i nie mam co z nimi zrobić
Matepop Opublikowano 20 Sierpnia 2008 #9 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ja kupiłem ostatnio w sklepie zoologicznym parę red red!!! Jeden osobnik większy a drugi 2 razy mniejszy! I sprzedający powiedział że większy osobnik jest samcem a mniejszy samicą Po 2 miesiącach widzę że duży osobnik niby samiec nosi ikrę w pysku! A nie wydaje mi się by mniejszy osobnik był samcem!!! A w tym samym momencie wytarła się inna odmiana pyszczaka! Czy to możliwe, że red redy by się skrzyżowały z inną odmianom pyszczaków :?: :?: :?: Red redy mają po 8 i 5 cm :!:
prychus Opublikowano 20 Sierpnia 2008 #10 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Ja kupiłem ostatnio w sklepie zoologicznym parę red red!!! Jeden osobnik większy a drugi 2 razy mniejszy! I sprzedający powiedział że większy osobnik jest samcem a mniejszy samicą Po 2 miesiącach widzę że duży osobnik niby samiec nosi ikrę w pysku! A nie wydaje mi się by mniejszy osobnik był samcem!!! A w tym samym momencie wytarła się inna odmiana pyszczaka! Czy to możliwe, że red redy by się skrzyżowały z inną odmianom pyszczaków Red redy mają po 8 i 5 cm Ja kupiłem ostatnio w sklepie zoologicznym parę red red!!! Jeden osobnik większy a drugi 2 razy mniejszy! I sprzedający powiedział że większy osobnik jest samcem a mniejszy samicą Po 2 miesiącach widzę że duży osobnik niby samiec nosi ikrę w pysku! A nie wydaje mi się by mniejszy osobnik był samcem!!! A w tym samym momencie wytarła się inna odmiana pyszczaka! Czy to możliwe, że red redy by się skrzyżowały z inną odmianom pyszczaków :?: :?: :?: Red redy mają po 8 i 5 cm :!: zobacz tutaj http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=24&t=781
Rekomendowane odpowiedzi