Bonio61 Opublikowano 29 Maja 2008 #1 Opublikowano 29 Maja 2008 witam czy piankę stosowaną pod akwarium można przykryć styropian wewnątrz akwa żeby pyski się do niego nie dobrały
slawek gorol Opublikowano 29 Maja 2008 #2 Opublikowano 29 Maja 2008 witam czy piankę stosowaną pod akwarium można przykryć styropian wewnątrz akwa Kurcze wybacz ale nie rozumie pytania... Może jestem inny ?
Bonio61 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor #3 Opublikowano 29 Maja 2008 na dno akwarium kładę 1centymetrowy styropian i chcę go jeszcze przykryć dotatkowo matą taką samą jaką kładzie się między blat szafki a dno akwa aby wyeliminować naprężenia szkła i nierównści blatu
Zealota Opublikowano 29 Maja 2008 #4 Opublikowano 29 Maja 2008 hm to zwykła pianka więc nie powinna reagować z wodą. A co za różnica czy pyśki dobiora ci się do styro czy do pianki? Jak będą chciały to i tak odkryją. Sypnij więcej piachu i po kłopocie.
Bonio61 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor #5 Opublikowano 29 Maja 2008 myślałem o warstwie żwirku około 5-6 cm czy to wystarczy
Zealota Opublikowano 29 Maja 2008 #6 Opublikowano 29 Maja 2008 Nie wolisz piasku? Będziesz miał okazję zaobserwować bardziej naturalne zachowania pyśków, bo uwielbiają się z nim grzebać. A w żwirze raczej za bardzo nie pokopią, chyba że masz, albo będziesz miał jakieś smoki, nie ryby. Także ja bym się zakrywaniem styro nie przejmował.
Bonio61 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor #7 Opublikowano 29 Maja 2008 granulacja żwirku 1-3mm może dadzą radę sobie pokopać
slawek gorol Opublikowano 29 Maja 2008 #8 Opublikowano 29 Maja 2008 Wrzucić je do kamieniołomu a będą kopać
Bonio61 Opublikowano 29 Maja 2008 Autor #9 Opublikowano 29 Maja 2008 widziałem w galeri przenoszą większy żwir niż 3mm
-ticz Opublikowano 29 Maja 2008 #10 Opublikowano 29 Maja 2008 Hehe ale nie chodzi o samo przenoszenie ale o "grzebanie" Przez pewien czas miałem 2 w 1 (na samym poczatku akwa) aby sprawdzić jak byś ki zachowują się w żwirku i jak w piasku i st wierdziłem że dużo ciekawsze zachowania można zaobserwować gdy na podłożu jest piasek. Ale nie zapomne jak samica "kopała" sobie takie niby gniazdo w żwirku Mówie wam Bob Budowniczy :D Wrzucić je do kamieniołomu a będą kopać ojoj tylko do takiego z wodą może co ?? są tkaie 2 niedalego mnie ... A jak sie utopią to co ?? albo szczypc je zeżre 8) :?:
Rekomendowane odpowiedzi