Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki wszystkim za wypowiedzi.

Nie ma więc cudownego środka, zostaje tylko ostrożność i karty lub dowody osobiste byłych :lol::lol::lol:

Opublikowano
Właśnie dziś spróbowałem tej gąbki kuchennej.I wzbogaciłem się o ryskę ok 2 cm :oops:

Pewnie użyłeś nowej :?: :twisted:

Opublikowano

Sision nie nowej.Mam taką starą już porozrywaną,używałem jej jeszcze w 96l.akwa roślinnym.Pewnie jakieś ziarenko piasku się wepchnęło bez pytania i ryska gotowa :twisted:

Opublikowano

Aaaa, no tak, to jest właśnie minus gąbki. Ja już doszedłem do wprawy i jakoś mi to wychodzi. Trzeba często ją przepłukiwać - na tyle, na ile to możliwe. A tak na marginesie - 2cm, to jeszcze nic Sławek. Ja mam dwie takie rysy na przedniej szybie, jak stąd do.... daleko :mrgreen:

Opublikowano

Ja próbowałem kartą i niespecjalnie, lepiej czyści gąbka, właśnie taka zwykła kuchenna. Zebrała łladnie co trzeba i nowych rys nie zaobserwowałem :) Choć na pewno mniejsze ryzyko z kartą bo tam się piasek nie dostanie raczej.

Opublikowano

Jak by przeczytać wątek od początku, to człowiek się zastanawia, co ma większy udział w rysowaniu szyby - materiał do czyszczenia czy sposób robienia tego przez właściciela zbiornika. Jednemu dobrze czyści się tym, ale to samo załatwiło akwa drugiemu i odwrotnie.