Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam

Wczoraj byłem u kamieniarza który u mnie w mieście posiada jako jedyny łupki. No i kupiłem.

Tyle że nie wiem do końca co to za kamień, mówił mi coś o kwarcu szarym itp. nie mam pojęcia.

A chciałbym zrobić sobie zniego tło do akwa. A nie wiem czy się nadaje.

post-8046-14695711592858_thumb.jpg

Opublikowano

Jeżeli Ci się to podoba to się nadaje, co do tego jak wyjdzie tło z czegoś takiego to ja jestem pesymistą, ale w końcu to Twoje akwarium więc Tobie ma się podobać.

W każdym bądź raazie ten łupek nadaje się do akwarium.

Opublikowano

Dzięki. Szczerze mówiąc to tak sobie mi się podoba, ale nic innego nie moge dostać. Czemu wuażasz że tło z tego ne wyjdzie?

Opublikowano

tak jak i niektóre tła z CR u jednych są rewelacyjne a u innych tragiczne, wyjątki potwierdzaja tylko regułę. tło u Jakuba pomimo że nie darzyłem go miłością ma świetne, moje tło z łupka jakie miałem nie podobało mi się już po miesiącu od zrobienia.

Opublikowano

Chciałem spróbować zrobic z cr ale niegdzie nie moge dostać a u mnie w castoramie zrobici oczy i a CO TO?

I został mi tylko łupek. spróbuje zrobic to tło i w tedy się okarze co dalej.

Dzięki

Opublikowano

hm no fakt Jakuba świetne, ale z tego co pamiętam to była jednolita płyta skalna, więc zachowała pełną naturalność i strukturę, z ciętymi łupkami już nie będzie to samo.

Franz proponuje, żebyś poprzeglądał forum - dział tła i galerie, masz sporo opcji do wyboru i myślę, że lepiej się zastanowić niż włożyć czas, pieniądze i własną pracę w coś, co cię nie zadowoli.

Za cr popatrz na allegro, dosyć zdzierają, ale ja np trafiłem w miarę ok bo za nieco ponad 20 zł kupiłem 5 kg i spokojnie starczyło, jeszcze troszkę zostało :) W castoramie raczej nie dostaniesz. Choć i tak najlepiej kupić cały wór, zostanie na następne tło, albo komuś odsprzedasz.

Tu masz nr na: Bezpłatna Infolinia 0800 120 241

Info ceresitu zadzwoń, powiedz co cię interesuje i dowiedz się czy jest gdzieś w pobliżu.

Hm mi ostatnio chodzi po głowie pomysł, żeby połączyć tło z cr razem z łupkowym :twisted: Ale to jeszcze trzeba przemyśleć.

ps. kamolce mi wyglądają na łupki filytowe, mam takie w akwa.

Opublikowano

CR nie szukaj w marketach budowlanych, z doświadczenia wiem, że w zwykłych nawet tych najmniejszych sklepach budowlanych można go łatwiej dostać.

Tło z łupka też może dawać fajne efekty np. akva staregokota czy czestera. Nie tak dawno pojawiło się fajne akwarium z tłem z łupka w galerii:

http://www.um-um.pl/malawi/data/media/3/malawipl.jpg

Niestety zdjęcie jest bardzo ciemne i niewiele widać (po rozjaśnieniu poty widać tło trochę lepiej). Szkoda, że niema lepszej foty bo tło prezentuje się świetnie i jest dość niekonwencjonalnie zrobione.

Łupek łupkowi nie równy i przy budowie takiego tła trzeba by się postarać o odpowiednie kamienie, o fajnej strukturze, odpowiedniej wielkości i grubości.