Lucjan23 Opublikowano 2 Lutego 2025 #1 Opublikowano 2 Lutego 2025 (edytowane) Witam, Przy zakupie obsady dostałem żarcie dla nich na początek - z racji tego, że muszę coś dokupić co byście polecali do skarmiania obsady złożonej z: Chindongo saulosi Metriaclima estherae red red Pseudotropheus sp acei Luwala Iodotropheus sprengerae makokola red Chiałem zamówić dla nich: Tetra Pro Algae TROPICAL Soft Line Africa Herbivore S Tropical Super Spirulina Forte Mini Granulat Tropical ICHTIO-VIT Tropical MALAWI CHIPS TROPICAL SPIRULINA SUPER FORTE MINI GRAN Co myślicie na ten temat? Co byście polecili pod taką obsadę? Edytowane 2 Lutego 2025 przez Lucjan23
Andrzej Głuszyca Opublikowano 2 Lutego 2025 #2 Opublikowano 2 Lutego 2025 (edytowane) Nie wiem ile ryb i w jak dużym akwarium planujesz ale zastanów się czy ilości jakie chcesz kupić zmieszczą się w dacie ważności. Bez względu co kupisz to proponuję dokupić Tropical D-Alio Plus w granulacie ( można w płatkach ale nie wiem czy jest). Jest to pokarm ze zwiększoną dawką czosnku i warto go podawać raz na tydzień w celach profilaktycznych. Edytowane 2 Lutego 2025 przez Andrzej Głuszyca
Lucjan23 Opublikowano 2 Lutego 2025 Autor #3 Opublikowano 2 Lutego 2025 Dziękuje za propozycji - co do ilości aktualnie 44 ryby wielkości 3,5-4cm, na wakacje redukacja obsady. Co do zakupów wiadomo, że taka ilość i tyle rodzajów pokarmu to przesada, dlatego poszukuje godnego uwagi "zestawu tygodniowego", aby utrzymać ryby w zdrowiu i witalności.
Rekomendowane odpowiedzi