Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Palety pojechały spać - koniec z talerzami.

Po obsadzie zostało akwa 300l (120/50/50) na sumpie, pompa 4000l obiegowa, całość do zaaranżowania.

Kwestie aranżacji powiedzmy ogarniam - piach z Casto, kamienie ze składu lokalnego, itd, itd., ale mam zagwozdkę w temacie obsady. Może ktoś pomoże dobrać coś w miarę łagodnego, kolorowego i żeby cieszyło oko - akwa stoi pomiędzy salonem, a kuchnią, więc każdy zagląda.

Na znanym portalu zainteresowała mnie oferta użytkownika Kolcobrzuch-PL - Prosiłbym o pomoc w doborze obsady - totalnie nie jestem w temacie, a im więcej czytam tym mniej wiem - nie ciachałbym za tydzień pisać, że jeden "BMiarz" trzęsie mi baniakiem i co chwile wyławiam "zwłoki z Wisły".

Znalazłem też innego dostawcę, ale duże braki aktualnie https://rybypyszczaki.pl/123-ryby-pyszczaki-malawi

Może wy macie jakichś godnych dostawców z wysyłką lub z okolic Szczecina.

Jeszce raz dziękuje

image.png.24cb45f338c525b6fda5831bc8e9cdfd.pngimage.png.0e8984f455afad5c16eda2a3c5b310c2.png

Edytowane przez Lucjan23
Opublikowano (edytowane)

Witaj na forum.

Przy takim litrażu myślę, że z mniejszej mbuny czyli np Chindongo/Pseudotropheus coś byś wybrał. C. Saulosi to taki standard na początku przygody z Malawi i w mniejszych zbiornikach, masz 2 kolory w jednym gatunku. Melanochromisy odpuść, rosną duże, Auratus jest mniejszy ale jest bardzo terytorialny i agresywny, będą trupy. Metriaclimy też rosną duże więc Red/Red nie bardzo. 120x50 dla P.Acei nie jest wystarczające. Może taka obsada?

1. C. Saulosi

2. P. C. Maingano

3. P. Prelmutt

Tych dwóch sklepów tutaj nikt nie polecał. To sklepy a nie hodowle. Z wysyłką to masz:

Jacek Stuś - Pielęgnice Afrykańskie 

Malawian - Hodowla Pielęgnic Afrykańskich

Luk&Raf - Hodowla Pyszczków 

Edytowane przez lukBB