Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.01.2025 o 13:58, darianus napisał(a):

Stelaż będziesz zabudowywał?

Tak, już mam formatki docięte, stelaż i pokrywę robię sam bo ceny gotowców trochę dobiją, a tak profile z złomu spawarka i wio 😉

• Lubię to 2
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
24 minuty temu, ironclad napisał(a):

,w tygodniu pojawi się pokrywa i czarne węże do napowietrzacza

Przy dobrze ustawionej filtracji i cyrkulacji napowietrzacze będą zbędne. Owszem..mogą pojawić się sytuacje , że się przydadzą i warto je mieć na wszelki wypadek.

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie chcę siać paniki, ale czy Ty wpuściłeś ryby do akwarium, które zalałeś 31 stycznia? 🤔 Jeśli tak to radzę karmić bardzo, bardzo delikatnie, uzbroić się w kropelkowe testy wody na NH3, NO2 oraz NO3 i szykować się na częste podmiany wody albo zgony ryb...

• Lubię to 2
Opublikowano

@ironclad23 stycznia piszesz ,że stelaż robisz sam czyli prawdopodobnie akwa nie jest zalane. 31 stycznia jest już zalane co widać na zdjęciu. Dzisiaj mamy 10 luty czyli niecałe dwa tygodnie od zalania chociaż w innym temacie napisałeś , że minął miesiąc. Może coś źle zrozumiałem. Ale patrząc  na Twoje wyniki testów to wg mnie cykl azotowy jeszcze nie ruszył.  Jeżeli jest tak jak piszę to trochę kiepsko tak jak napisał @Vrzechu. Pocieszające jest to , że "pyszczaki" są dosyć wytrzymałe nie tak jak np. palety czy skalary. Może będzie OK. 

• Lubię to 1
Opublikowano

Akwarium zalane około 15 stycznia z tym że posty różnie pisałem, stosowałem przez ten okres cały czas bakterie startowe do tego non stop pracowały filtry, wodę sprawdzałem niestety testami piaskowymi ryby są już 4 dzień nie widać żadnych niepokojących objawów żwawe ruchliwe, kopią piach chowają się w jaskiniach na razie ok mam nadzieję że sytuacja się nie zmieni