Akwarium 180x80x70 - przygoda, może jakaś kronika
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez triamond · Opublikowano
Fosforany nie mogą znikać w denitryfikacji do azotu tylko asymilacyjnej ... ale masz za dużo zmiennych jak np. rośliny Przy działającej denitryfikacji do N2 powinien być nadmiar fosforanów w wodzie... -
Przez pulpet · Opublikowano
Polej nawozu dla.roslin akwariowych, najlepiej takiego bez azotanów i fosforanów. Glony szybciej się zazielenią a i rośliny będą miały łatwiej. Pyskom nic od tego nie będzie, lałem do świeżych baniaków już z rybami i było ok. -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Mała aktualizacja baniaka. Zbiornik w dalszym ciągu czeka na swoich lokatorów Mam nadzieję, że wystarczy mi cierpliwości na dalsze oczekiwanie. Liczę, że obsada pojawi się w przyszłym tygodniu. W tym momencie szkiełko prezentuje się jak niżej. Przyszła "okrzemkowa faza". Mam nadzieję, że szybko się skończy i pojawią się chociaż te brunatne glony bo jakoś te okrzemki mnie rażą po oczach Z rośliną mam pewien kłopot ponieważ za wszelką cenę chciałbym ją utrzymać przy życiu, ale tracę powoli nerwy do niej. Wiem, wiem... Nie ma co spodziewać się cudów jak woda i podłoże w zasadzie jałowe. Mam jednak cichą nadzieję, że jak w jednym z poprzednich moich zbiorników roślina swoje odchoruje i w końcu ruszy z miejsca. A jeśli nie no to będzie bez zieleniny albo spróbuję dołożyć ją później w jakichś doniczkach z uzdatnionym podłożem. Pożyjemy, zobaczymy 🍻🫡 -
Przez darianus · Opublikowano
Zakupiłem testy Jbl i dzisiaj zmierzyłem fosforany. Są niewykrywalne mimo iż pożywki nie dodaje od ponad tygodnia. W hydroponice jednej roślinie więdną starsze liście, być może z powodu braku fosforu. -
Przez darchow · Opublikowano
Cały temat przeczytałem myślałem, że uda się parę aktualnych zdjęć zobaczyć:) -
Przez Andrzej Głuszyca · Opublikowano
Post nr 48 w tym temacie. -
Przez dbst13 · Opublikowano
Jak w temacie. Kupię młodzież.... Ma ktoś tą rybę z klubowiczów i chciałby się nią "podzielić" ? Najlepiej Wrocław, okolice.... -
Sorry za odkopanie tematu, czy posiada ktoś w swoich akwariach oświetlenie z tego tematu i mógłby podzielić się zdjęciami jak to wygląda? -
Drodzy koledzy i koleżanki co myślicie o takiej obsadzie: Haplochromis CH44 : 1/4 Labidochromis caeruleus : 1/4 Aulonocara RedBerry: 1/4 i czy mógłbym się pokusić jeszcze o Saulosi 1/4 czy to już tłok?
-
-
Tematy
-
Grafiki
Rekomendowane odpowiedzi