ZjaranaSwinia Opublikowano 25 Marca 2024 #1 Opublikowano 25 Marca 2024 Witam akwa 240l 120x40x50. Akwarium jednogatunkowe, ile można trzymać dorosłych osobników w takim akwarium?
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 26 Marca 2024 #2 Opublikowano 26 Marca 2024 Witam góra dwa samce i kilka samic ,tylko musi być dobrze zagruzowane akwarium ,samce są natrętne okropnie 1
ZjaranaSwinia Opublikowano 26 Marca 2024 Autor #3 Opublikowano 26 Marca 2024 Godzinę temu, TOMEKSIEDLCE napisał(a): Witam góra dwa samce i kilka samic ,tylko musi być dobrze zagruzowane akwarium ,samce są natrętne okropnie Wszędzie gdzie czytam to niby najspokojniejsze właśnie się zastanawiam nad nimi bo pewna pani ma na sprzedaż całą obsadę już dorosłych osobników.
TOMEKSIEDLCE Opublikowano 26 Marca 2024 #4 Opublikowano 26 Marca 2024 Wszędzie gdzie czytam to niby najspokojniejsze właśnie się zastanawiam nad nimi bo pewna pani ma na sprzedaż całą obsadę już dorosłych osobników. U mnie samiec jest jeden dominujący reszta siedzi po kamieniach ukryta.Mialem 15 sztuk zostało tylko 5 ,reszta poszła samiec wykończył rywali.moje akwarium 300 l.Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
wpos Opublikowano 26 Marca 2024 #5 Opublikowano 26 Marca 2024 W mojej 720l 200x60x60 jeden samiec zdominował resztę tj. trzy inne samce (siedzą po kątach) i wykończył 2 kolejne - jeden padł, drugi wylizał się z ran i poszedł w dobre ręce. Samic jest chyba osiem. Tak więc to nie są aniołki. 1
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Marca 2024 #6 Opublikowano 26 Marca 2024 8 godzin temu, ZjaranaSwinia napisał(a): właśnie się zastanawiam nad nimi bo pewna pani ma na sprzedaż całą obsadę już dorosłych osobników. 240 litrowe akwa jest zbyt małe na te ryby. 1
Rekomendowane odpowiedzi