Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sima

Wracam po bardzo długiej przerwie. Od kilku dni mam nową obsadę. 

Lethrinops red cap mdoka

Placidochromis Gisell

Otopharynx Tetrastigma

Copadichromis Borley 

Trochę wypadłem z obiegu jeśli chodzi o żywienie. Doradźcie proszę jakie pokarmy zakupić.

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Siemka Paweł🖐️ Rzeczywiście sporo czasu upłynęło, ale fajnie że wróciłeś👍 Bardzo ładna obsada👌 Poniżej zestaw pokarmów, który u mnie się sprawdza i uważam, że jest wystarczający. Jako urozmaicenie od czasu do czasu podaję krewetki mrożone (z Lidla). Powodzenia i mam nadzieję do zobaczenia w Październiku🍻

image.thumb.png.cfe4c9461e3ba43cba283abcb11fc4be.png

Edytowane przez Bartek_De
Opublikowano (edytowane)

A jak duże są ryby? Hikari vibra bites jest super ale ma tylko jeden rozmiar i dla małych pyszczaków może być za duży. Wrzuć jakieś foty 😉

Edytowane przez darianus
Opublikowano

No to lepiej zacząć od mniejszej granulacji np. spirulina w płatkach i naturefood premium rozmiar S. Jako urozmaicenie możesz również podawać mrożonki, np. czerwony plankton, który ponoć znakomicie wybarwia i np. atremia. Oczywiście to tylko propozycja, ponieważ możliwości doboru diety jest bardzo dużo 😉

• Lubię to 1
Opublikowano
1 godzinę temu, darianus napisał(a):

A jak duże są ryby? Hikari vibra bites jest super ale ma tylko jeden rozmiar i dla małych pyszczaków może być za duży. Wrzuć jakieś foty 😉

Darek, 1cm narybek Yellowa sobie z nim radzi. Te "robaczki" są może długie, ale dość cienkie także luz.

• Lubię to 2
Opublikowano

Chętnie bym karmił mrożonkami ale u mnie w mieście nie ma gdzie kupić. Chyba że pojawił się jakiś sklep internetowy który potrafi wysłać w dobrym stanie.

Opublikowano (edytowane)

Ja dwa tygodnie temu zamówiłem w takich płatach po 500g. Jakościowo super, tylko musiałbyś pomyśleć o miejscu w zamrażarce 😉. Wysyłają w styroboksach kurierem za 26 zł. Dostawa na drugi dzień, nie rozmroziły się. Firma prokarm, trzeba zamówić mailem ze strony.

20240131_175842.jpg

20240211_203637.jpg

Edytowane przez darianus
  • Lubię to 2