Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Średnio trafiony pomysł z wierceniem otworów i silikonowaniem. Masa kłopotów, jeśli uznamy, że pomysł nie funkcjonuje tak, jak powinien. Nie jestem zwolennikiem robienia czegoś na stałe. Zazwyczaj praktyka szybko weryfikuje nasze pomysły. W dodatku, co, jak grzałka zdechnie :?: Przecież to AquaEl...

Opublikowano

pomyslow jest wiele, mozna nawet przerobic sam kubelek aby nie ruszac wieka.

jak bede mial grzalke to cos wykombinuje, prawdopodobnie bedzie wkrecana w wiadro, co da mozliwosc wymiany lub zaslepienia kubla

Opublikowano

Z racji awarii zakupiłem nowego Eheim'a. Wcześniej miałem też taki filtr z roku 1995, ale ostatnio zgrzał się silnik. Nowy filtr wyjąłem z pudła, postawiłem obok. Niby identyczne, ale już widzę, że plastik ciut ciut gorszy, niż historyczna produkcja. I mam pytanie - dostałem założone w woreczkach z przezroczystej folii rurki i kulki - bez kartonowych opakowań - czyli wersja tak jakby oem. Czy też tak macie, bo kiedyś były zapakowany ładnie w karton z opisem produktu - a tu już minimalizm bez opisu. Nowe węże - fajne, ładnie się wyginają - duży plus. Zawór wysmarowany wazeliną - nigdy jej nie musiałem wcześniej stosować. Wkrótce restart - to sprawdzę bezgłośność.

Opublikowano
aleksiej witam mam pytanie jak mocowanie węży do kubła, czy tylko na wcisk

Mocowanie do wyjmowanego zaworu ( http://www.allegro.pl/item364952069_zaw ... onel_.html ) jest tylko na wcisk do - ale są jakieś plastikowe zabezpieczenia dodatkowe - tego nigdy nie montowałem. Stopień dopasowania wielki, więc nigdy nie było to moim zmartwieniem - tym bardziej, że w moim starym filtrze zacisków oryginalnych nie było, bo kupiłem dawno jako używany, i stosowałem prosty patent - w motoryzacyjnym kupiłem cybanty (takie metalowe opaski skręcane na śrubę - zobacz fotke: http://www.allegro.pl/item349547074_opa ... 2_szt.html ), więc nie było szans na wypadnięcie węży - i żadnych szans na ewentualne przecieki.

Opublikowano

jakby kogos interesowalo,

znalazlem grzalki 100/150/200W montowane na w uklad weza do/z kubla

tak zwane na rurowe - odpadla mi wiec potrzeba wklejania grzalki w filtr kubelkowy :-)