Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wszystko sie już wyjaśniło :)) Po prostu nie zbyt dokładnie wypłukałem tło po zakończonych pracach( nie ma winy farby itp) mój błąd jako nowicjusza.Teraz już wszystko śmiga jak należy:)) Pojawiaja się już pierwsze glony :)) Pozdrawiam wszystkich i dzięki za porady i pomoc

Opublikowano

Siwy pozwol ze odswieze tamat..co to znaczy wyplukac tlo ? Pytam pozniewaz 3 warstwa CR juz schnie na moim styropianie..Wyjezdzam na 2 tygodnie i pozniej mam zamiar wlozyc tlo do akwa...Jakies rady ? Wskazowki ?

Opublikowano

W ostatnim Magazynie Akwarium był opis budowy tła z cementu. Co ciekawe akwa pierwszy raz na jeden dzień było zalane wodą słoną "w celu mocniejszego związania cementu i utrwalenia kolorów"

Opublikowano

Piszecie, piszecie a ja albo z powodow malej ilosci kawy, albo po prostu ze wzgledu ze odpowiedz nie padla - nie widze info, jak dlugo dojrzewalo akwa, czy bylo stabilne etc.

Co prawda 1 dzien i dead to brzmi niepokojaca, ale zanim zaczniecie dyskutowac co w wodzie siedzi niech padnie odpowiedz jaka ta woda jest.

Opublikowano
Siwy pozwol ze odswieze tamat..co to znaczy wyplukac tlo ? Pytam pozniewaz 3 warstwa CR juz schnie na moim styropianie..Wyjezdzam na 2 tygodnie i pozniej mam zamiar wlozyc tlo do akwa...Jakies rady ? Wskazowki ?

Sławek po prostu porządnie wypłukaj. Ja jakoś specjalnie tła nie oczyszczałem, po prostu prysznic na ful i zlewałem kilka minut, aż wypłukało z zakamarków wszystkie drobinki pianki cru styro itd. Jeśli dawałeś barwniki do cementu to może lekko brudzić po potarciu palcami. Nie przejmuj się tym, moje tak brudziło i z tego co wiem to metha też. A wszystko gra i nie ma problemów ani z czystością wody, ani z pyciakami. :)