Skocz do zawartości

Wielka sprawa - przeprowadzka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

stresior jest ogromny bo chce odtworzyc to co miałem na starym mieszkaniu;) Wkońcu mam warunki na to by wziąść ze sobą ryby ale droga jaka by nie była to jest a to jednak w pełni ustabilizowany baniak z biologiem typowo na cyk do tej obsady.

Opublikowano

Czester nie ma prawa się z biologiem nic stać. Ja podczas mojej katastrofy prądowej ostatniej zimy biologa przepompowywałęm dwa-trzy razy na dobę i się utrzymał bez problemu.

Co do ryb, to myślę, ze nic im nie będzie. Moje jechały do mnie w workach foliowych i kartonie coś koło 22h i dały radę.

Natomiast zalecam relanium. Nie dla ryb dla Ciebie ;) Żartuje oczywiście - dobrze, że się przejmujesz, ale z Twoim podejściem będzie wszystko cacy.

Powodzenia

Opublikowano

No i się udało:D Nie możecie sobie wyobrazić jak się ciesze ze po roku czasu spowrotem mam akwarium.

Niestety do starego wystroju nie byłem w stanie wrócić ale dołożyłem kamieni, piasku i myśle, że lepiej sie prezentuje.

Narazie woda się klaruje ale jutro powinna juz być kryształ.

Czas operacji to 5h. Filtr nie chodził całą godzine ale dolałem nitrivec i mysle ze będzie oki.

Niestety ryby troche postresowane bo 3 samice saulosi inkubowały i wszystkie wypuściły w workach. Jedna wypuściła ikry, dwie następne młode ryby ale juz spokojnie moge powiedzieć że przezyją. Padło 5 małych reszta świetnie sie trzyma, zobaczymy jutro.

Co mnie najbardziej cieszy ryby dotarły calutkie, a dominat mimo zmiany wystroju dalej panuje w zbiorniku:D

Dzięki wszystkim za rady bo bardzo się przydały!

Zdjęcie wystawie jak tylko woda zrobi się przejżysta!