Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety dno to 60x41😬kamienie sobie daruję...kupie inne.nyśle że może jednak tanganika z parką ksiezniczek tylko...

• Lubię to 1
Opublikowano

Jeszcze jedno pytanko...akwarium z odzysku i taka niespodzianka...kabel od lamp odcięty a przyczepiona taka ledówka...to lepiej czy naprawiać po staremu?

20230803_181954.jpg

Opublikowano

Tych oryginalnych ledówek nie da się podłączyć do ściemniacza/sterownika, więc zawsze będą świeciły na 100%, wg mnie o wiele za jasno. Mam dwa akwaria Juwela i w jednym dokleiłam paski led i tylko ich używam, a w drugim, chyba dokładnie takim, jak Twoje, 3/4 tych świetlówek owinęłam folią aluminiową i mam fajny efekt punktowego światła, i tak dość jasnego. No ale energii ciągnie na 100% i grzeje się też dość mocno pod tą folią. Podsumowując, nie wiem, czy dla Malawi warto je reanimować...

• Dziękuję 1
Opublikowano
W dniu 2.08.2023 o 18:46, siwa napisał(a):

Niestety dno to 60x41😬kamienie sobie daruję...kupie inne.nyśle że może jednak tanganika z parką ksiezniczek tylko...

Czyli nie jest to kostka tylko prostokąt i powierzchnia dna jest dużo mniejsza (prawie 50%) niż zakładaliśmy. W takiej sytuacji dla Malawi będzie za małe.

Tak jak mówisz, pomyśl nad Tanganiką, możesz iść w muszlowce, to tez ciekawe ryby. 

• Lubię to 4
Opublikowano

No niestety za małe...:(czy ktoś z was może doradzić w sprawie tła strukturalnego juvel...czy warte jest swojej ceny i czy nie ma z nim problemów ?

Opublikowano
Godzinę temu, siwa napisał(a):

No niestety za małe...:(czy ktoś z was może doradzić w sprawie tła strukturalnego juvel...czy warte jest swojej ceny i czy nie ma z nim problemów ?

Mam Juwel Granite i mogę polecić. Widać łączenia modułów - bardziej, niż w tłach BTN na przykład, dlatego maskowaniem je zaprawą, ale zdaje się, że do Twojego akwarium wystarczyłby jeden moduł.

• Dziękuję 1